FESTIVAL ZNANOSTI U PULI

Predavanje Korlevića i radionica laserske fizike


Treći dan Festivala znanosti donosi pregršt zanimljivih događanja. Tako se, kao i prethodnih dana, mogu razgledati zanimljive izložbe u vrtiću "Mali svijet" i osnovnim školama Tone Peruško, Monte Zaro i Šijana.

Od 8 do 13 sati na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti održat će se radionice pod nazivom "Otkrića u biologiji i medicini" koje vode Petra Burić, Moira Buršić, Neven Iveša, Ines Kovačić, Dijana Majstorović i Emina Pustijanac, a u 11 sati u Gradskoj knjižnici predavanje "Povijest glazbe u hodu - od walkmana do pametnog telefona" Željke Kondić Dabo. Od 11 do 13 sati u Centru tehničke kulture Pula - Centru za popularizaciju znanosti i inovacije Istarske županije održat će se radionice "Pokusi su nastali kao otkrića, iz pokusa nastaju otkrića" koje vode Vedran Špada, Tea Zubin Ferri i Josipa Bilić. U 13.30 sati u Zajednici tehničke kulture moći će se poslušati zanimljivo predavanje uvijek intrigantnog Korada Korlevića o najnovijim astronomskim otkrićima, a u 17 sati na istom mjestu Kristina Opačić održat će predavanje o Leonhardu Euleru.

Izdvojimo na kraju i dvije radionice na pulskoj Politehnici - u 13.15 sati održat će se radionica laserske fizike koju će voditi Goran Zgrablić i Igor Macuka, a u 18 sati radionica pod nazivom "Demonstracija Teslinih otkrića" Sanje Grbac Babić i Radovana Jokića. Dan završava u 17 sati predstavom "Svijet komunikacije" u OŠ Giuseppina Martinuzzi.

Točan program po danima, sa svim satnicama i mjestima održavanja, može se pogledati na stranici festivala www.festivalznanosti.hr (B. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter