POREČ:

OTVOREN PRVI PROMOARH - Međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
(D. ŠIŠOVIĆ)

(D. ŠIŠOVIĆ)


Sajamska ponuda doista je raznolika: ono što najviše upada u oči su štandovi tvrtki koje proizvode građevinski materijal i uređaje većih gabarita; bogata je i ponuda namještaja, instalacija, rasvjete, lamperije, dok su ispred Žatike izloženi i veliki građevinski strojevi

 

U porečkoj dvorani Žatika danas je otvoren četverodnevni Međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja PromoArh, koji se u organizaciji porečke tvrtke Studio 053 prvi put održava u Poreču. Svoje proizvode i usluge na sajmu predstavlja 70 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Austrije, Njemačke i Rumunjske, a uz dvjestotinjak poznatih svjetskih brendova, naglasak sajamske ponude je na novim tehnologijama, uslugama i trendovima u graditeljstvu. 

Sajam PromoArh zamišljen je kao platforma za umrežavanje proizvođača, pružatelja usluga i kupaca u području graditeljstva, ali i kao medij za razmjenu znanja kroz njegov stručno-edukacijski program.

Na svečanom otvorenju direktorica sajma Ivana Štiković zahvalila se svim suradnicima i izlagačima te pokroviteljima, ministarstvima graditeljstva i prostornog uređenja te gospodarstva, poduzetništva i obrta, Istarskoj županiji, nacionalnoj i županijskoj Gospodarskoj i Obrtničkoj komori, te turističkim zajednicama Istarske županije i Grada Poreča. Predsjednik županijske Obrtničke komore Robert Momić pohvalio je organizaciju i vizualni dojam sajma rekavši da "uopće ne izgleda kao da je prvi put", dok je predsjednica županijske Gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić naglasila kako su ovakvi sajmovi generatori razvoja koji potiču struku na prepoznavanje novih trendova.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić rekao je da je ponosan na ovaj sajam "kao Porečan, kao gradonačelnik i kao građevinar", te izrazio zadovoljstvo što PromoArh doprinosi imidžu Poreča kao sajamskog grada bivajući već petim velikim godišnjim sajmom uz već etablirane Vinistru, Promohotel, Crofish i Sportfest. I na području grada Poreča bilježi se novi zamah građevinskog sektora, grade se škole i vrtići, obnavljaju se hoteli, gradi se veliki kanalizacijski sustav vrijedan 500 milijuna eura pa je sajam ovakvog tipa došao na pravo mjesto, istaknuo je također Peršurić.

Svi govornici zatim su zajedno simboličkim rezanjem vrpce otvorili prvi PromoArh, i zatim zajedno krenuli u razgledavanje izložbenih štandova.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter