vodnjanski đir

Plogging utrka "DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN" 5. lipnja

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Plogging preuzeto s interneta

Plogging preuzeto s interneta


Udruga za informiranje građana – Vodnjanski đir, u suradnji s Gradom Vodnjanom i Inom kroz njen program "Zeleni pojas", i ove godine, ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli, organizirat će Plogging utrku pod nazivom "Dignano run – šporkica van". Utrka će se održati, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, 5. lipnja s početkom u 10 sati, a start i cilj će biti na Narodnom trgu u Vodnjanu. Broj sudionika je ograničen sukladno epidemiološkim mjerama.

Svi natjecatelji dobit će kartu s ucrtanim kontrolnim točkama, rukavice i vreće za smeće. Trasa će voditi kroz šire središte grada, a smjer kretanja gradom odabiru natjecatelji sami s tim da moraju proći minimalno dvije kontrolne točke. U fokusu je sitniji odbačeni otpad. Cilj je u sat vremena prikupiti što više smeća. Prijave za utrku mogu se izvršiti na web stranici http://www.zelenipojas.pula.run/ ili na dan utrke na Narodnom trgu od 9 sati. Kotizacije nema.

Kako je prošle godine zbog situacije s pandemijom utrka bila odgođena, biti će ovo druga takva utrka u Vodnjanu, dok su u Peroju na plaži Martulina u organizaciji inicijative EnjoyPeroj u periodu prije pandemije održane četiri takve utrke, te prošle godine dvije.

Plogging je, inače, skandinavski trend, ustvari trčanje tijekom kojeg se čisti okoliš. Uz veliku (i očiglednu) korist za okoliš, praksa plogginga nudi i određene vrijedne prednosti za trkače. Primjerice, u obliku čučnjeva te sličnih vježbi koje se izvode pri samom sakupljanju smeća i koje kao takve omogućavaju povećanu potrošnju kalorija.

Organizator poziva sve trkače, ekološki osviještene osobe, ljubitelje zdravog načina života da im se pridruže uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Za one najbolje predviđene su i bogate nagrade brojnih sponzora, a svim sudionicima FRESH CUCINA osigurati će laganu i zdravu okrijepu nakon utrke. Utrka će biti organizirana pod budnim okom ekipe ISTRun specijalista u organizaciji trkačkih natjecanja.

Ukoliko epidemiološka situacija ili vremenske neprilike ne dopuste održavanje utrke, zakazat će se novi datum održavanja o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter