plogging utrka

Ove subote "Dignano Run - Šporkica van"

| Autor: Glas Istre
(Foto Vodnjanski đir)

(Foto Vodnjanski đir)


I ove godine Udruga Vodnjanski đir i ISTRun organiziraju Plogging utrku "Dignano Run - Šporkica van", u suradnji s partnerima, Gradom Vodnjanom i dm - drogeriemarkt Hrvatska. Utrka će se održati ukoliko vremenske prilike dopuste u subotu, 28. rujna, sa startom u 11 sati na Narodnom trgu u Vodnjanu.

Sponzori, bez kojih se, kako kažu organizatori, utrka ne bi mogla održati, su Guranis usluge, OPG Chiavalon, Meloto extra virgin olive oil, Oio Vivo, Baioco extra virgin olive oil, Meloto, Fabrika Bire, Stancija Buršić, Laura Dodić, Medea vinarija, vina Babos, Fresh Cucina i caffe barovi Al Fondaco, Piazzza i Arka.

- Zamislite aktivnost u kojoj trčite, mršavite i brinete o okolišu. To što pokušavate zamisliti ima i službeni naziv, riječ je o ploggingu. Ovaj švedski trend za cilj ima spajanje brige za okoliš i brige za vlastito tijelo, odnosno dok trčite cilj je skupljanje smeća usput, pojašnjavaju organizatori. Utrka započinje u 11 sati, a prijave kreću već od 10 sati na Narodnom trgu u Vodnjanu. Svim sudionicima biti će osigurani startni brojevi, zaštitne rukavice i vreće za prikupljanje smeća, osvježenje tijekom utrke, te okrijepa nakon utrke (pizza i sok), a naravno najuspješnijima i bogate nagrade sponzora.

Utrka će završiti do 13 sati, ali će to biti sasvim dovoljno vremena da svi sudionici, ali i njihova pratnja uživaju u ovom dragocjenom vremenu i jednom zabavnom, edukativnom i korisnom događaju.

Govoreći o glavnim prednostima plogginga, organizatori navode da je dvostruka motivacija primarni faktor koji razlikuje plogging od ostalih fitness aktivnosti.

- Znamo svi koliko je motivaciju lako izgubiti već nakon prvog tjedna trčanja. No, u ploggingu, osim želje za boljom fizičkom spremom, sad imate dodatnu motivaciju - pomoći planetu da se očisti od smeća. Pritom i vi osjećate korist jer ploggingom gubite više kalorija nego klasičnim džogiranjem budući da se tijekom sakupljanja smeća povremeno saginjete, što u jednu ruku predstavlja neku vrstu intervalnog treninga, navode organizatori.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti i pozivom na broj telefona 099/745-6473 (Erik), a mogu se prijaviti i na sam dan utrke već od 10 sati na Narodnom trgu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter