IZNAD URUŠENOG TUNELA

PAZIN: Građevinski otpad s Ipsilona neće se deponirati na Lakoti?

Sanacija jaruge Lakota (A.DAGOSTIN)

Sanacija jaruge Lakota (A.DAGOSTIN)


U ovom trenutku još ne raspolažemo informacijom o načinu sanacije oštećenog zatvorenog betonskog kanala, već će na to pitanje odgovor dati projektna dokumentacija. U svakom slučaju nužno je pronaći rješenje koje jamči sigurnost daljnjeg nasipanja i eventualnih budućih sadržaja na području Lakote, kaže komunalni pročelnik Elvis Kliman

"Do potpune sanacije oštećenog objekta (urušenog odvodnog tunela op.n.) neće se izvoditi daljnji radovi na nasipanju i izgradnji iznad kanala, odnosno na dijelu Lakote na kojem bi moglo doći do urušavanja izazvanog oštećenjem kanala", odgovorio nam je pazinski gradski komunalni pročelnik Elvis Kliman na pitanje što će biti s urušenim tunelom koji, prema fotografijama snimljenim prilikom pregleda objekta nakon urušavanja kojima smo u posjedu, definitivno nije siguran da se iznad njega planira izgradnja parkirališta, pa čak i dječjih igrališta što je bilo prethodno u planu Grada Pazina.

Traži se rješenje

- Izrađuje se elaborat varijantnih rješenja "Lakota" s konačnim ciljem izgradnje parkirališta. U tijeku je izrada elaborata, odnosno razmatranje mogućih budućih rješenja s Hrvatskim vodama, nakon čega slijedi ishođenje dokumentacije za realizaciju planiranog zahvata koji uključuje deponiranje građevinskog materijala te izgradnju parkirališta, kaže pročelnik Kliman što znači da se odustalo od dječjih igrališta na toj lokaciji, međutim, to znači da je manje rizično iznad poluporušenog tunela u perspektivi urediti parkiralište.

- U ovom trenutku još ne raspolažemo informacijom o načinu sanacije oštećenog objekta (zatvoreni betonski kanal), već će na to pitanje odgovor dati projektna dokumentacija. U svakom slučaju nužno je pronaći rješenje koje jamči sigurnost daljnjeg nasipanja i eventualnih budućih sadržaja na području Lakote, zaključio je pročelnik Kliman. (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter