VODNJAN

Od Barbarige do Galižane, ponuda za zabavu ne nedostaje: OD CIRKUSKIH RADIONICA, PREKO PLOGGINGA DO BIKERA I GALIŽANSKE NOĆI

| Autor: Patricija SOFTIĆ
(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Danas počinje festival u sklopu kojeg se mogu pogledati cirkuske izvedbe, ali i pohađati radionice za male i velike: hodanje po slacklineu, ples na svili, žongliranje pa do radionice ronjenja

Ovog srpanjskog tjedna u sklopu programa Vodnjanskog ljeta posjetitelje očekuje raznovrstan program. U sklopu zabavnog programa srijedom u Barbarigi danas nastupa Duo Melody. I ostatak tjedna u Barbarigi je u znaku glazbe i dobre zabave.

Eko festival

Danas, primjerice, započinje drugi po redu glazbeno-umjetnički eko festival "Escape the city" u organizaciji udruge Sub Pokret - Sub Movements, a u suradnji s udrugama "Eko Muzej - Istrian de Dignan", Unity TWG, Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Cirkobalkana, koji traje do subote.

U sklopu festivala mogu se pogledati cirkuske izvedbe, a tu je i veliki broj raznovrsnih radionica za male i velike, od hodanja po slacklineu, plesa na svili, žongliranja i ostalih cirkuskih radionica, do radionica ronjenja pod vodstvom ronilačkog kluba Loligo Vodnjan, radionica izrade papira, Upcyclinga, organske kozmetike, sound system workshopa i mnogo drugih zanimljivih sadržaja i poučnih predavanja. U sklopu festivala u Barbarigi mogu se pogledati i filmovi u kinu pod otvorenim nebom, te da će za dobru atmosferu biti zadužene međunarodne i domaće reggae-dub legende.

Četvrtak u Peroju je u tradicionalnom #enjoyperoj ljetnom izdanju. Na plaži Martulina ovog četvrtka nastupa talijanska grupa "Spacca il silenzio" s početkom u 21 sat. Ali prije samog koncerta, sutra će se održati i jedna zabavna i korisna utrka za čistu perojsku plažu. Riječ je o "ploggingu" iza čijeg se naziva krije jedan novi skandinavski trend koji brigu o tijelu spaja s brigom o okolišu. Plogging je, dakle, trčanje tijekom kojeg se čisti okoliš. Start utrke na Martulini je u 19 sati, a onaj tko u sat vremena skupi najviše smeća, pobjednik je utrke. Organizatori osiguravaju piće, rukavice i vreće za smeće svim sudionicima, a bogate sponzorske nagrade predviđene su za prva tri mjesta. Dobrodošla su i djeca.

Nastup "Učiteljica"

Istu večer u sklopu Art-kina Cineast u staroj vodnjanskoj uljari s početkom u 21.30 filmoljupce očekuje novi naslov u sklopu kina pod zvijezdama. Riječ je o filmu "Dogman" snimljenom prema istinitoj priči koja se odvila prije 30 godina. U petak će se na perojskoj placi moći zaplesati uz Duo Nevera, a potom slijedi vodnjanski vikend u znaku motora i rock & rolla. Dakle, u petak i subotu na prostoru sajmišta u Vodnjanu održava se 14. po redu "Biker's meeting". U nešto drugačijem glazbenom repertoaru zabavljati će se Galižanci ove subote uz tradicionalnu Galižansku noć i nastup grupe "Učiteljice". Program započinje u 21 sat na rukometnom igralištu, a ulaz na koncert se ne naplaćuje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter