VODNJANSKO LJETO

Filmovi i dobra zabava u Vodnjanu, Galižani i Peroju

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Vodnjansko kulturno ljeto

Vodnjansko kulturno ljeto


Vodnjansko ljeto ove je godine vrlo bogato, a s početkom srpnja, iz dana u dan niže se sve više događaja. Sutra počinje tradicionalni ciklus projekcija Art-kino Cineast u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan. Prva projekcija u vodnjanskoj Bašti (Rotondi) rezervirana je za nagrađivanu crnu komediju »Trokut tuge« Rubena Östlunda s početkom u 21.30 sati.

Vikend program

Dan kasnije, petak, također u Bašti u Vodnjanu, u 21 sat počinje hvaljena dokumentarno-biografska predstava »Francamenete«, autorski projekt Petre B. Blašković. Hommage je to Franci Rame, jednoj od najvećih ikona aktivističkog kazališta, njezinim kazališnim tekstovima, životu, djelu i aktivizmu. Dok u petak u Vodnjanu traje predstava, u Zajednici Talijana Galižana održava se Disco Night s početkom u 21 sat. U subotu, 8. srpnja u 10 sati na Velikom trgu u Galižani nastupa Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan. Tijekom subote i nedjelje (8. i 9. srpnja) u galeriji Loggia na Narodnom trgu u Vodnjanu Zajednica Talijana Vodnjana organizira radionicu lončarenja. U subotu se na Narodnom trgu, s početkom u 21 sat, održava 8. Bošnjačka noć. Istu večer u Staroj školi (Astra) u Vodnjanu otvorenje je izložbe Olega Morovića pod znakovitim nazivom »Stara škola«. Kustos je Mladen Lučić Luc, organizator La Udruga, a otvorenje u 20.30 sati. U Peroju je u subotu popularna Ribarska večer. Manifestacija s bogatom ponudom morskih specijaliteta ove se godine odvija na plaži Martulina. Početak je u 20 sati, a publiku će kroz večer zabavljati popularni i energični Dellboys. Dan kasnije, u nedjelju, 9. srpnja, s početkom u 21 sat, u Galeriji El magazein u Vodnjanu otvara se izložba slovenske slikarice Ejti Štih pod nazivom »Royo i Oro«.

O suncu i snovima

U ponedjeljak, 10. srpnja, s početkom u 21 sat, u Staroj školi (Astra) u Vodnjanu održat će se Noć pod zvijezdama uz profesora Korada Korlevića iz Zvjezdarnice Višnjan, koji već četvrti put sudjeluje u programu Vodnjanskog ljeta. Ovaj put će održati predavanje »Sunce i svemirsko vrijeme«, nakon čega slijedi promatranje neba teleskopom. Organizator je POU Vodnjan.

U ponedjeljak se s filmom »Tvornica snova« nastavljaju i projekcije Ljetnog kina: Revija dječjih animiranih filmova. Projekcija je na placi u Peroju u ponedjeljak (10. srpnja), na rukometnom igralištu u Galižani u utorak (11. srpnja) te u Bašti (Rotonda) u Vodnjanu u srijedu (12. srpnja), sve s početkom u 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter