SREDSTVA IZ EU FONDOVA

Obavljen tehnički pregled, do kraja mjeseca OTVARA SE VRTIĆ U DRAČEVCU

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Može primiti jednu jasličku i jednu vrtićku grupu

Može primiti jednu jasličku i jednu vrtićku grupu


Izgradnja i uređenje novog vrtića i jaslica u porečkom prigradskom naselju Dračevac dovršena je, a obavljen je i tehnički pregled pa bi vrtić mogao početi s radom već ovog mjeseca. Uz stručne službe, na tehničkom pregledu su sudjelovali i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik Mjesnog odbora Fuškulin Andrea Crevato te pročelnik gradskog Odjela za upravljanje gradskom imovinom Đulijano Petrović.

Gradu Poreču i Dječjem vrtiću Paperino prošle su godine odobrena bespovratna sredstva iz EU fondova za izgradnju vrtića u Dračevcu. Ugovorena vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna bez PDV-a. Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobreno je financiranje u iznosu od 80 posto ukupno prihvatljivih troškova. Izvođač radova je Rog iz Darde, a nadzor je povjeren tvrtki Solidplus iz Poreča.

Stari derutni objekt u centru naselja nakon rekonstrukcije i proširenja moći će primiti jednu jasličku i jednu vrtićku grupu, što gradu Poreču, koji bilježi stalni pozitivan prirodni prirast i povećanje broja rođene djece, puno znači.

Bruto površina postojećeg objekta od 224 četvorna metra ovom se rekonstrukcijom i dogradnjom povećala za 96 kvadrata, na ukupno 320, odnosno 285 kvadrata neto. Uz svaku grupnu sobu smješten je sanitarni čvor i garderoba za djecu, a osim toga objekt ima i dvoranu za rekreaciju djece površine od 46 kvadrata, sanitarije za osoblje, servisnu i tehničku prostoriju, spremište i ostale potrebne prostore.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter