SREDSTVA IZ EU-A

FOTO/OTVOREN VRTIĆ U DRAČEVCU Paperino dobio još jednu jasličku i vrtićku grupu

| Autor: Glas Istre


Svečano je otvoren područni odjel porečkog talijanskog dječjeg vrtića Paperino u naselju Dračevac. U novom odjelu smještene su po jedna jaslička i vrtićka skupina.

Zgrada u kojoj je danas smješten vrtić u prošlosti je bila škola, a donedavno je bila nagrižena zubom vremena. No, vrtić Paperino i Grad Poreč za ovaj su projekt dobili sredstva iz EU fondova, odnosno Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Riječ je o 80 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Obnova je počela prije godinu dana, a vrtić je u funkciji nešto više od tri mjeseca.

Na svečanosti otvorenja gradonačelnik Poreča Loris Peršurić podsjetio je da u Poreču raste broj stanovnika, a s time i broj djece, pa je nužno otvarati nove predškolske ustanove. Poučeni dobrim iskustvima iz ostalih prigradskih naselja gdje su već otvoreni manji dječji vrtići, dobra praksa je nastavljena.

- Nakon gradnje dviju škola, otvorene su jaslice u Velom Maju, otvoren je ovaj vrtić u Dračevcu, a slijedi gradnja vrtića i jaslica u Žbandaju. Veliko povećanje broja stanovnika u kratkom periodu mijenja i naše prioritete u gradskim projektima. Okrećemo se gradnji škola, vrtića i jaslica te nam trenutno prioritet za svu djecu osigurati jednake, kvalitetne uvjete i dovoljno mjesta u svim ustanovama, kazao je Peršurić.

Vrijednost radova iznosi 2.305.217 kuna bez PDV-a, izvođač je bila tvrtka Rog iz Darde, a nadzor je izvršio porečki Solidplus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter