BUZET

NOĆ OD SUBOTINE I SAMANJ U STOREN GRODE: Gradski praznik u puno skromnijem i epidemiološki prihvatljivom obliku

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Tradicijska glazba (Arhiv/M. MIJOŠEK)

Tradicijska glazba (Arhiv/M. MIJOŠEK)


Subotine po starinski ove godine neće biti, tradicija sajma u buzetskoj starogradskoj jezgri nastavlja se kroz nedjeljni program "Samanj u Storen grode"

U puno skromnijem i epidemiološki prihvatljivom obliku, od ovog petka u Buzetu kreću programi obilježavanja Dana Grada Buzeta - rujanske Subotine.

Program na više lokacija

- S obzirom na epidemiološku situaciju vrlo teško bi ispoštovali epidemiološke mjere na način da je Subotina organizirana kao prethodnih godina stoga smo raspisali javni poziv za ugostiteljske objekte s područja užeg centra grada gdje smo uz sufinanciranje zabavnog programa pružili mogućnost da se program Subotine ove godine održi na više lokacija. Time smo također htjeli malo potpomognuti buzetske ugostitelje koji su početkom godine zbog zatvaranja sigurno imali smanjeni promet, a zajedno s njima našim građanima omogućiti da proslave gradski praznik, izjavio je gradonačelnik Siniša Žulić.

U vikend Subotine u petak 11. rujna uvodi svečana sjednica Gradskog vijeća u Narodnom domu. Zabavni program odvijat će se u ugostiteljskim objektima, između ostalih u 17 sati započinje rock koncert TTRT / Bez identiteta / Granice normale / Goodfellas, u Caffe baru Green. Od 19 sati je Sunset sessions DJ Futuristix i DJ Danniel Zimon na Baštionu u buzetskom starom gradu, a u 20 sati Act positive duo (Gogo&Zlajo) u caffe baru Goga.

U subotu u 18 sati pjevači "Malog velikog mikrofona" nastupaju na Trgu Fontana, a u Noć od Subotine od 17 sati uvodi Ko&Ra band u caffe baru Tina, od 18 sati Remix band u caffe baru Green i od 20 sati Anima band u hotelu Fontana.

Kostimirani razgled grada

U nedjelju u 10.30 sati u župnoj crkvi započinje sveta misa. Subotine po starinski ove godine neće biti, a tradicija sajma u buzetskoj starogradskoj jezgri nastavlja kroz program "Samanj u Storen grode". Sajam će se od 16 sati odvijati od Lopara, Šetališta Vladimira Gortana pa do Trga Vela šterna, a uključit će domaću ponudu buzetskih oštarija, Melody, Vela vrata, Stara oštarija, Sandy, Sv. Ivan, potom merkat s bogatom ponudom buzetskih trgovaca i glazbu tradicijskih gunjaca. Ulaz je besplatan.

U sklopu nedjeljnog programa, zainteresiranima će se omogućiti kostimirani razgled starogradske jezgre "Ubajdimo Buzet i zakantajmu". Kostimirani turistički vodiči Zdenka Majcan i Dean Prodan, provest će posjetitelje starim gradom, upoznat ih s pričama iz prošlosti Buzeta, važnim buzetskim ličnostima, običajima, a očekuje ih i glazbeno iznenađenje. Mjesto okupljanja su Vela vrata u 16.30 sati. Cijena vođenja je 30 kuna za odrasle, 20 kuna za djecu.

Ubajdimo Buzet i zakantajmu

Naši dva dumaćini i turistički vodiči, Dean i Zdenka, pejat ćeju vas 13. rujna čez stori grod Buzet i puvedat van ki je en bot tu bivav, kaj su judi delali i koku su živeli, čuda lipeh štorij ćete čut i sega će van pukazat, ma anka ćeju zakantat! Pravit ćeju van pu hrvacki, ingleški i pu dumaći! Preciju 30 kuna pu peršone, 20 kuna za utruke. Nać ćemu se na Velih vratah u 16.30 ur i ud tamu ćemu pučjet! Bit će nan druagu da grete z nami!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter