Male preinake

Nastavlja se adventski program u Poreču: ŽIVE JASLICE ODRŽAT ĆE SE DANAS

| Autor: Glas Istre
Advent Poreč

Advent Poreč


U sklopu jednog od najbogatijih adventskih programa, onog porečkog, danas će se u 17.30 sati u Parku Matije Gupca održati žive jaslice koje su se trebale održati u nedjelju 26. prosinca, ali su bile odgođene zbog najave lošeg vremena. U 18 sati na istom mjestu trebala je započeti radionica origamija udruge Mordele, ali je ona odgođena za 2. siječnja u 18 sati. No, zato u 20 sati kreće live glazba Tedija Grubice u pratnji Marka Ritoše.

Radionica izrade svijećnjaka

U četvrtak 30. prosinca u 18 sati u Parku počinje dječja radionica izrade svijećnjaka u organizaciji DND-a Poreč, a u 20 sati live glazba "Blues brajdersa". U petak 31. prosinca u 11 sati održat će se nova dječja novogodišnja radionica izrade snježnih kugli u organizaciji DND-a Poreč te Dječja nova godina uz mini disco, dječji vatromet i animaciju s rasplesanim vilenjacima. U noći dočeka Nove 2022. godine, od 19 do 2 sata iza ponoći, trgom će odzvanjati funky disco uz DJ-a Dejvida.

Ulicama starog grada, točnije na Trgu slobode, na samo Silvestrovo u vremenu od 11 do 13 sati prolaznike će zabavljati živa glazba za koju će biti zadužen "Acoustic fever trio", od 13 do 15 sati "Cool quartet", od 16.30 do 18.30 sati "Malvazija band", a od 20 do 22 sata "Blues brajders".

No, valja reći da je božićni vikend na Adventu Poreč krenuo na Badnjak, tradicionalnim druženjem uz podjelu bakalara i glazbu na Trgu Matije Gupca, uz glazbenu pratnju Act Positive Dua, a nastavio se dječjom predstavom Graškolino i koncertom banda Febra te DJ Mr. G. Na nekoliko štandova na Trgu Matije Gupca besplatan bakalar za sve okupljene dijelili su gradonačelnik Loris Peršurić sa zamjenicima Elijom Štifanićem i Ugom Musizzom, te predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom, a ovo je druženje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, okupilo brojne Porečane i goste.

Čovječe ne ljuti se - 2. siječnja

Ukupno je podijeljeno 500 porcija bakalara, pakiranih u prigodnim pakiranjima. Uz laganu glazbenu podlogu Act Positive Dua ovaj je domjenak bio dar Grada Poreča za sve građane i goste uoči božićnih i novogodišnjih blagdana i prilika za zajedničko druženje, a proteklo je u ugodnoj i zabavnoj atmosferi.

Zbog loših vremenskih prilika "Veeeliki čovječe ne ljuti se" prebačen je na 2. siječnja u 16 sati.

Kako kažu organizatori, usprkos nepovoljnoj vremenskoj prognozi, pokušat će održati što je veći dio najavljenih programa. "Svakodnevni veliki interes posjetitelja i odlična atmosfera na Adventu, pokazuju da su ljudi željni druženja i susreta te ćemo se potruditi obogatiti ove blagdanske dane što je više moguće", napominju iz organizacije.

Advent Poreč održava se od 17. prosinca do 2. siječnja, organizatori su Grad Poreč i TZ Grada Poreča, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter