50 posto više nego lani

Odlična sezona: NA MEDULINSKOJ RIVIJERI PREMAŠENO DVA MILIJUNA NOĆENJA!

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Do današnjeg dana 3. rujna na području Medulinske Rivijere ostvareno je 2.013 075 noćenja, što je za gotovo 50 posto više nego isto razdoblju lani.

Usporede li se ove brojke s 2019. godinom, onda je na Medulinskoj Rivijeri koja objedinjava više mjesta – Medulin, Premanturu, Pomer, Banjole, Pješčanu Uvalu, Vinkuran, Vintjan i Vlabonašu, ostvareno 80 posto noćenja u odnosu na tu rekordnu godinu. Čak 35,10 posto turista na Medulin Rivijeru stiglo je iz Njemačke, slijede gosti iz Austrije (13,62 posto), Slovenije (12,23 posto) Češke 6,18 posto) Italije (5,48 posto) te Hrvatske (5,43posto) i Poljske (4,19 posto).

Najviše noćenja ostvareno je u kampovima 38,79 posto, po broju ostvarenih noćenja slijede objekti u domaćinstvu s 32, 88 posto zabilježenih noćenja. U ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj prema evidenciji Evistora ostavreno je 12,67 posto noćenja, a u hotelima 8,08 posto te u nekomercijalnom smještaju 7,52 posto.

Iza nas je glavni dio ljetne turističke sezone s čijim rezultatima u ovo doba pandemije i korone možemo zaista biti zadovoljni. Želim se prije svega zahvaliti svim dionicima u turizmu koji su svojim radom, trudom, zalaganjem i velikom odgovornošću doprinijeli da sezona protekne u najboljem redu. Svakako treba naglasiti da je i ovogodišnja ponuda na Medulinskoj Rivijeri bila raznovrsna i kvalitetna. Dosadašnji izvrsni rezultati vjerujem da će se nastaviti i u mjesecima koji su pred nama, kaže Enco Crnobori, direktor Turističke zajednice općine Medulin. Crnobori najavljuje i nekoliko važnih događanja koji će se,naravno bude li epidemiološka situacija dobra, održati u listopadu. Radi se o dva nogometna turnira, atletskoj utrci i nogometnom kampu. Sport je naime, jedan od aduta na Medulinskoj Rivijeri, koji u znatnoj mjeri puni ovdašnje kapacitete izvan glavne turističke sezone.

Ovogodišnjom sezonom smo veoma zadovoljni, na Medulinskoj Rivijeri još uvijek se odmara više od 20 tisuća gostiju. Pred nama je sada zadatak kojem ćemo pristupiti vrlo odgovorno, a to je pripremiti narednu turističku sezonu, za koju vjerujem da će biti još i bolja od ovogodišnje, kaže Crnobori. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter