AUTOR - NEPOZNAT

KONTRA ARMADI: Provokativni grafiti osvanuli na zgradi bivše Prvomajske u Raši

| Autor: Branko BIOČIĆ
Natpis na zgradi Prvomajske u Raši (Snimio Branko Biočić)

Natpis na zgradi Prvomajske u Raši (Snimio Branko Biočić)


Na pročelju bivše upravne zgrade Tvornice alatnih strojeva Prvomajska u Raši u noći između 9. i 10. rujna, a prije gostovanja Hajduka u Puli, osvanuo je natpis "Marko Livaja HŽV (Hajduk živi vječno)“.

U Raši saznajemo da bi autor mogao biti jedan navijač Hajduka iz Raše, član labinske Torcide. Vijest o postavljanju te instalacija stigla je i do Splita, do navijača Hajduka. Oduševljena Torcida navodno je nepoznatog autora pozvala besplatno i na utakmicu u Puli kao nagradu za ovaj hrabri autorski uradak.

Međutim samo nekoliko sati kasnije, idućega dana, ime nogometaša Hajduka i reprezentativca hrvatske nogometne reprezentacije je zamrljano i precrtano kao i natpis HŽV, navodno od domaćeg pripadnika Armade što je mogao biti povod sukoba ovih navijačkih skupina, saznajemo u Raši.

Inače u travnju ove godine, bivšu upravnu zgradu Prvomajske kupila je tvrtka WART iz Vodnjana, koja je registrirana za graditeljstvo i restorane vlasnika Gorana Visintina. On s ovim događajem o kojem se priča u Raši i Labinu nema nikakve veze.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter