U ŠKOLSKOM RESTORANU I PRAKTIKUMU

LABIN: Promovirani novi kuhari i konobari


U školskom restoranu i praktikumu ugostiteljstva Srednje škole "Mate Blažina" održan je već tradicionalan Gastro domjenak - praktični dio završnog ispita za kuhare i konobare generacije 2017.-2018. Održan je ujedno i svečani prijem za ovogodišnje "zvijezde natjecanja, susreta i smotri", učenike i njihove mentore koji su predstavljali školu na državnim i međunarodnim susretima.

Ove je godine labinsku srednju školu uspješno predstavilo 177 učenika, što je 41 posto polaznika, te 35 mentora ili 60 posto svih profesora. Konobari, kuhari i pomoćni kuhari, njih 18, koji su stekli pravo predstaviti se na praktičnom dijelu završnog ispita predvođeni mentorima Dorjanom Mohorovićem i Nevijom Gašparinijem, uz svoje radove i raznovrsna jela, popraćeni burnim pljeskom prisutnih prodefilirali su u novoj radnoj odjeći koju su izradili djelatnici Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom iz Labina Inpromo u kreaciji Marinele Benazić, njihove voditeljice.

Pozivu su se odazvali na natjecanjima ovjenčani učenici i njihovi mentori te gosti, a među njima i predstavnici turističkih tvrtki Valamar Riviere i Maslinice s kojima škola surađuje i kod kojih je dio učenika obavljao praktičnu nastavu i ljetnu praksu, a sada im se nudi nastavak karijere u turizmu. Pogotovo onima koji su koristili njihove stipendije. (B. Bi.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter