JESEN PRED VRATIMA

Još nekoliko dana uživat ćemo u kasnom ljetu. A onda stiže Genovska ciklona, TEMPERATURE ĆE DRASTIČNO PASTI…

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Neven LAZAREVIĆ/Arhiva)

(Neven LAZAREVIĆ/Arhiva)


Već u petak popodne dolazimo pod utjecaj Genovske ciklone koja stiže na Sredozemlje. Ona će utjecati na vrijeme tijekom vikenda pa bi najviše kiše moglo pasti upravo u subotu i nedjelju, kaže meteorolog Mario Grabar

Prema prognozama, ljeto definitivno završava krajem kolovoza. Proteklih nekoliko dana na području Pule i okolice puhala je bura, uz još uvijek relativno visoke temperature zraka. Pulski meteorolog Mario Grabar kaže da se očekuje još nekoliko vrlo ugodnih i sunčanih ljetnih dana.

- Klimatološki ljeto završava za šest dana, budući da prema klimatolozima ovo godišnje doba traje od 1. lipnja do 31. kolovoza i sve pokazuje da će se to poklopiti i s vremenskim prilikama. Naime, baš negdje krajem mjeseca, u vikendu pred nama, očekuje se značajnija promjena vremena, uz značajan pad temperature zraka. Bit će konačno i više oborina ovdje u Puli, tako da bismo mogli zaključiti da bi ljeto moglo završiti prema toj klimatološkoj podjeli upravo 31. kolovoza, odnosno 1. rujna, veli Grabar.

Slijede tri ugodna i sunčana dana, ne ekstremno topla, uz temperature zraka koje će se kretati oko 27-28 stupnjeva.

- Već u petak popodne dolazimo pod utjecaj Genovske ciklone koja stiže na Sredozemlje. Ona će utjecati na vrijeme tijekom vikenda, s time da bi najviše kiše moglo pasti baš u subotu i nedjelju. To je prva jesenska ciklona koja će donijeti kišu u cijeloj Istri, uz vjerojatno dosta jako jugo, nakon čega se očekuje jaka bura i pad temperature zraka od sedam do osam stupnjeva, prognozira Grabar.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater