AGRAR

Javno savjetovanje u Poreču: DONOSI SE PROGRAM RASPOLAGANJA POLJOPRIVREDNIM ZEMLJIŠTEM

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Ilustracija (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Ilustracija (Snimila Gordana Čalić Šverko)


Gradski upravni odjel za upravljanje gradskom imovinom poziva na sudjelovanje u javnom savjetovanju o donošenju prijedloga Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Poreča.

Prijedlog programa u cijelosti moguće je pronaći na web stranici www.porec.hr, a izrađen je na temelju podataka prikupljenih i obrađenih u postupku javnog iskazivanja interesa svih zainteresiranih fizičkih i pravnih osoba za korištenjem državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Poreča koji je započeo još 21. prosinca 2018. godine, a zaključen je 1. listopada 2020. godine.

Svrha savjetovanja je uključivanje zainteresirane javnosti i prikupljanje informacija o njihovim stavovima, prijedlozima i interesima u vezi s raspolaganjem državnim poljoprivrednim zemljištem na području Grada Poreč.

Ciljevi koji se ovim savjetovanjem žele postići su: održivo upravljanje dostupnim zemljišnim resursima, jačanje konkurentnosti lokalne poljoprivredne proizvodnje i povećanje udjela obrađenog zemljišta u zajednici sukladno osnovnim načelima raspolaganja državnim zemljištem.

Zainteresirana javnost koja želi sudjelovati u postupku donošenja programa može to učiniti slanjem uredno popunjenog obrasca svojim prigovorima, prijedlozima i komentarima na e-mail adresu [email protected]. Javno savjetovanje je otvoreno zaključno do 5. ožujka 2021. godine. Nakon završetka savjetovanja objavit će se izvješće o provedenom javnom savjetovanju, koje će sadržavati zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi.

Poljoprivrednim zemljištem u smislu Zakona o poljoprivrednom zemljištu smatraju se poljoprivredne površine koje su po načinu uporabe u katastru opisane kao: oranice, vrtovi, livade, pašnjaci, voćnjaci, maslinici, vinogradi, ribnjaci, trstici i močvare kao i drugo zemljište koje se može privesti poljoprivrednoj proizvodnji. Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području Grada Poreča iznosi 292 hektara, a smještene su u devet katastarskih općina: Poreč, Nova Vas, Žbandaj, Varvari, Mušalež, Mugeba, Fuškulin, Dračevac i Baderna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter