DJEČJI TJEDAN

IZNENAĐENJA ZA MALIŠANE u labinskim vrtićima



U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna koji se organizira prvog punog tjedna u listopadu, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada posjetila je vrtiće "PjerinaVerbanac" i "Gloria".

Dječji tjedan obilježava se nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječjim tjednom se, između ostalog, želi naglasiti važnost prava svakog djeteta službeno zapisanih u Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta te usmjeriti pozornost najšire javnosti prema položaju, pravima i potrebama djece u društvu.

Tijekom posjete vrtićima, zamjenica je mališanima uručila prigodne poklone te poslušala njihove želje. Polaznici oba labinska vrtića pripremila su iznenađenja za zamjenicu te su oduševili sve prisutne svojim recitacijama i spremljenim crtežima. Zamjenica je naglasila kako je Grad Labin ove godine otvorio nadograđeni dio dječjeg Vrtića "Gloria" te time osigurao mjesta u vrtiću za svu djecu sa područja Grada, a radovi na energetskoj obnovi centralnog vrtića "Pjerina Verbanac" napreduju prema planu. Nastavak obilježavanja Dječjeg tjedna slijedi već sutra kada Grad Labin za djecu dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola u kinu Labin organizira projekciju animiranog filma "Nevjerojatna priča o divovskoj kruški". (B. Bi.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter