JOŠ DESETAK DANA

Grad Labin sufinancira nabavku školske opreme i pribora za osnovce i srednjoškolce slabijeg imovinskog statusa. BONOVI SE VEĆ MOGU PREUZETI

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Grad Labin do petka 3. rujna izdaje bonove za nabavku školske opreme i pribora za djecu iz obitelji skromnijeg materijalnog statusa. Pravo na pomoć imaju roditelji slabijeg imovinskog statusa te obitelji s troje i više malodobne djece koje ostvaruju pravo na dječji doplatak.

Ovo pravo vrijedi i za obitelji s jednim ili dva malodobna djeteta, čiji prosječni mjesečni dohodak po članu kućanstva ne prelazi 33,66 posto (1.119,53 kuna) proračunske osnovice, kao i za obitelji čiji su jedan ili oba roditelja dugotrajno nezaposleni s urednom prijavom u evidenciju HZZ, ili pak trajno onesposobljeni za rad, a pravo mogu ostvariti i korisnici socijalnog programa Grada Labina, odnosno roditelji koji zadovoljavaju socijalni uvjet (pravo na zajamčenu novčanu naknadu, osobnu invalidninu), uvjet prihoda prema Odluci o socijalnoj skrbi grada Labina, te posebni uvjet – ukoliko je učenik dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata.

Pomoć za nabavku školske opreme i pribora dodjeljuje se u obliku bonova, koji iznose 250 kuna za učenike nižih razreda osnovne škole, 300 kuna za učenike viših razreda, te 350 kuna za učenike srednjih škola. Sredstva za sufinanciranje školskog pribora u visini od 45 tisuća kuna osigurana su u gradskom proračunu.

Bonovi se do petka 3. rujna svakog radnog dana od 8 do 15 sati mogu preuzeti na porti gradske uprave Grada Labina, Titov trg 11, uz prethodnu telefonsku najavu na broj 052/866-842 te predočenje potrebne dokumentacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter