Povodom Međunarodne noći šišmiša

FOTO / Večeras se u šumi kod Šćuze učilo zbog čega su šišmiši važna karika u cjelokupnom ekosustavu. NATJECALO SE I ZABAVLJALO

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Kako na edukativan i zabavan način saznati zbog čega su šišmiši važna karika u cjelokupnom ekosustavu, pobrinuli su se organizatori večerašnjeg programa na Šćuzi – Javna ustanova Kamenjak.

(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Oni su, naime, zajedno s članovima Udruge Tragus, Istre Inspirit, MedulinArt-a te SAORSA-e upriličili edukativne i kreativne radionice te zabavne i sportske igre natjecateljskog karaktera, uz nagrade.

(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

„Već duži niz godina se svaki zadnji petak u kolovozu obilježava Međunarodna noć šišmiša i ove godine smo željeli, nakon dvije godine ograničenja, pozvati mnoštvo djece. Stručna služba je osmislila igre, mnogo mladih roditelja i djece se odazvalo i time smo jako zadovoljni“, izjavio je Aljoša Ukotić, ravnatelj JU Kamenjak.

(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Ovogodišnja manifestacija posvećena ovoj zanimljivoj i korisnoj vrsti – šišmišima – održala se na Gomili, staroj austrougarskoj bitnici kod Šćuze, dok je prošle godine događaj obilježen na Donjem Kamenjaku.

(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

O značaju ovog dana čitajte opširnije u tiskanom izdanju Glasa Istre ove nedjelje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter