INVESTICIJA VRIJEDNA 1,2 MILIJUNA KUNA

FAŽANA: Počinje sanacija dijela rive koji je bio pred urušavanjem. Brodice koje su na trasi lokacije radova, biti će izmještene

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
Fažana (Snimio Milivoj Mijošek)

Fažana (Snimio Milivoj Mijošek)


 Fažanska riva, njen za šetnju najprometniji dio između istezališta i malog gata, gdje su smješteni i mnogi ugostiteljski objekti, od danas je u radovima. Naime, počinje sanacija obalnog zida koji već dugo nije u najboljem stanju, u nekim je segmentima i podlokan pa prijeti opasnost od njegovog urušavanja. Zbog toga je Lučka uprava Pula (LUP) i uvrstila ovu investiciju u svoje ovogodišnje planove.

Radovi će, doznajemo iz LUP-a, koštati nešto više od 1,2 milijuna kuna, a izvest će ih Murgons d.o.o. Pula i Kamen d.d. Pazin. Uz Lučku upravu Pula i Istarsku županiju, sanaciju će financirati i Općina Fažana koja u projektu sudjeluje s 500 tisuća kuna.

zjhrt

Iz LUP-a naglašavaju da će, s obzirom da se radi o području koje se nalazi unutar povijesne jezgre Fažane, a koja je upisana u registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, tijekom radova biti obavljen i arheološki nadzor. Prema ugovoru, radovi bi trebali biti okončani tijekom 90 dana, no točan rok izvođenja utvrdit će se nakon što se vidi stvarno stanje obalnog zida.

U dogovoru s vlasnicima plovila, privremeno su na drugu poziciju izmještene one brodice koje su na trasi lokacije radova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter