Za atraktivno zemljište četiri potencijalna investitora

ENNA GRUPA SPREMNA ULOŽITI 20 MILIJUNA EURA Osječki trgovac plinom Pavao Vujnovac najviše zainteresiran za gradnju LUKSUZNOG KAMPA U BARBARIGI

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Nama kao investitorima Istra je u kontekstu turizma uvijek jako, jako atraktivna. Lokaciju u Barbarigi smo dosta dugo pratili i na kraju smo odlučili javiti se. Nadamo se najboljem. Imamo apetita i mislimo da su naši projekti u turizmu profitabilni i vrlo uspješni, kazao je predstavnik investitora Zvonimir Tudorević

 

Ponude za gradnju novog luksuznog kampa na najatraktivnijem dijelu Barbarige, na zemljištu u vlasništvu Grada Vodnjana, predala su četiri zainteresirana ulagača. Početna naknada za pravo građenja iznosi 655 tisuća kuna godišnje bez PDV-a, a svatko tko uđe u trku za ovo atraktivno zemljište mogao je ponuditi i više. Ponude su dostavile tvrtke ENNA turizam d.o.o. sa sjedištem u Vukovaru, porečka tvrtka Đusto d.o.o., Punta Cissana d.o.o iz Vodnjana i tvrtka Renovo Poreč d.o.o. Nakon službenog otvaranja pristiglih ponuda, tročlana komisija na čelu s Nikolom Jukićem odbacila je ponudu porečkog ponuđača Borisa Đusta zbog nepotpune dokumentacije. On je uplatio jamčevinu u iznosu 655 tisuća kuna, ali bez PDV-a, što je bio uvjet na natječaju.

Najvišu godišnju naknadu za pravo građenja na rok od 66 godina u iznosu od 1,6 milijuna kuna dala je tvrtka ENNA turizam d.o.o., sastavnica ENNA Grupe (Energia Naturalis) sa sjedištem u Vukovaru, čiju jezgru čini PPD grupa koja se bavi uvozom, prodajom, opskrbom i distribucijom plina. Grupacija kojoj je na čelu poznati hrvatski poduzetnik i rođeni Osječanin Pavao Vujnovac ozbiljno je zainteresirana za širenje biznisa u Istri . U gradnju luksuznog kampa s četiri zvjezdice na 14,6 hektara spremni su uložiti oko 20 milijuna eura. 

Otkrio je to predstavnik investitora i savjetnik u tvrtki ENNA turizam Zvonimir Tudorović, koji je rekao da planiraju gradnju kampa s četiri zvjezdice s ukupnim kapacitetom od 1.400 ležajeva.

- Nama kao investitorima Istra je u kontekstu turizma uvijek jako, jako atraktivna. Ako pobijedimo na natječaju, ovo će biti naše prvo greenfield ulaganje u Istri. Sličan projekt radimo i na Pagu gdje smo već pribavili sve potrebne dozvole i sada krećemo u gradnju. Lokaciju u Barbarigi smo dosta dugo pratili i na kraju smo odlučili javiti se. Nadamo se najboljem. No, daleko je to sve još od konačne odluke. Imamo apetite i mislimo da su naši projekti u turizmu profitabilni i vrlo uspješni, kazao je Tudorević.

Naglasio je da im je plan izgraditi kamp visoke kategorije s brojnim atraktivnim sadržajima, a u planu je otvaranje novih radnih mjesta. Procjenjuje se da bi u sezoni zapošljavali tridesetak ljudi, dok bi u sezoni u kampu bilo zaposleno oko 130 ljudi.

Ponudu je predala i tvrtka Punta Cissana koja je za pravo građenja ponudila godišnji iznos od 945.437 kuna. Sjedište tvrtke je u Vodnjanu, a osnivač je Kristian Davidović koji se jučer nije pojavio na otvaranju ponuda. Tvrtka Renovo Poreč d.o.o. ponudila je godišnju naknadu za pravo građenja u iznosu od 893.900 kuna. Sada slijedi formiranje neovisnog povjerenstva koje će izabrati investitora, a sve još u konačnici treba amenovati Vijeće Grada Vodnjana.

Ponuđači s kojima smo jučer razgovarali požalili su se na iznimno kratak rok u kojem su trebali dostaviti svu potrebnu dokumentaciju. Zainteresirani investitori trebali su dostaviti dinamički plan realizacije izgradnje s iskazanim vremenom, počevši od pravomoćnosti dozvole za građenje. Tu je i ekonomski program djelatnosti s idejnim rješenjem turističkog kampa. Zatim dinamički plan realizacije izgradnje počevši od zaključenja ugovora za izradu idejnog projekta i izradu glavnog i izvedbenog projekta…

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter