VELIKA INVESTICIJA

Ulaže se milijun kuna u igralište u Šijani. EVO ŠTO ĆE SE SVE IZGRADITI

| Autor: Borka PETROVIĆ

Demontažom starih igrala započeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji dječjeg igrališta u Ulici Jurja Žakna u Šijani. Radovi na igralištu, smještenom između nebodera, teški su oko milijun kuna te će brojnim mališanima koji ovdje stanuju osigurati bezbrižno uživanje u dječjim radostima.

Parkić će se uskoro obogatiti vrtuljkom, klackalicama, toboganom, ljuljačkama, a naći će se ovdje i toranj s toboganom i elementima za penjanje te trampolin. No, osim novih igrala, uređenje postojećeg dječjeg igrališta uključuje i obnovu postojećih pješačkih staza od kulir i granitnih ploča, proširenje zone za igru, ugradnju višebojne antistres podloge, postavu novih klupa, stolova i koševa za smeće, sadnju zelenila.

Iz Grada Pule ističu da će se i dalje poštovati geometrija postojećeg igrališta, a unutar obuhvata, uz obnovu postojećih, izvest će se dodatne popločane površine duž cijele šetnice. Ona će s urbanom opremom biti u funkciji prostora za odmor. Ovdje će se postaviti deset klupa s i bez naslona, tri klupe sa stolom te koševi za otpatke.

Građevinske radove izvodi društvo Cesta d.o.o., gumenu podlogu postavit će D.E.N.E.C.O.M. iz Rijeke, dok će se igrala kupiti od Stribor opreme. Radove hortikulturnog uređenja obavit će Herculanea. Igralište se planira otvoriti do kraja ove godine.

- Molimo roditelje i dječicu za strpljenje dok se odvijaju radovi i upućujemo da koriste ostala obližnja dječja igrališta. Kao i do sada, Grad Pula i trgovačko društvo Castrum Pula 97 d.o.o. adrese su na koje se građani mogu obratiti ukoliko imaju bilo kakva pitanja vezana za dječja igrališta. Isto tako, prijedloge vezane uz daljnje uređenje gradskih dječjih igrališta te sanaciju postojećih oštećenja građani mogu uputiti Castrumu na e-mail: [email protected] ili pozivom na broj 535-710, poručuje Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada i direktor gradske firme Castrum koja održava dječja igrališta na području grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter