OŠTRE OPTUŽBE

DAMIR KAJIN OBRUŠIO SE NA PREMIJERA PLENKOVIĆA: Sve izgleda kao demokracija, A ZAPRAVO JE UZURPACIJA VLASTI

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)


Plenković je najprije okupirao HRT, nametnuo preko stožera svima nama samo jednu istinu. Zabranio nam je kretanje da ne možemo ništa poduzimati po pitanju izbora, kazao je nezavisni gradski vijećnik i bivši saborski zastupnik Damir Kajin

- Na djelu je jedna od najdrskijih prijevara u posljednjih trideset godina, govorim za parlamentarne izbore ako se oni dogode u prvoj polovici srpnja. To nije ni fašizam, to nije ni lenjinizam, ali to je jedna "diktatura" na Plenkovićev način, rekao je nezavisni gradski vijećnik i bivši saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare u Buzetu.

- Plenković je najprije okupirao HRT, nametnuo preko stožera svima nama samo jednu istinu. Zabranio nam je kretanje da ne možemo ništa poduzimati po pitanju izbora, barem do sada. Ugrozio je najrigidnijim mjerama u Europi nacionalnu ekonomiju i sada bi u punoj sezoni trebali ići u izbore. Zašto on to radi? Svjestan je činjenice da je gospodarstvo pokleknulo i da pravu krizu možemo očekivati oko Uskrsa i 1. maja druge godine.

Nije pregovarao sa Škorom

Ovim postupcima uvodi savršenu diktaturu. Sve izgleda kao demokracija, a zapravo je uzurpacija vlasti. Poput jednog zatvora bez zidova iz kojeg nitko ne bježi i gdje su ljudima isprali mozak da im je bolje biti unutra nego vani na slobodi. Čak i ove poduzete mjere, one su prerigorozne. Na jednom Ipsilonu, što je apsolutno u redu, radilo je cijelo vrijeme 700 ljudi, i dobro da je tako, a jedan postolar nije mogao raditi.

Blagajnice i žene u bankama rade sa strankama 24 sata na dan, a knjižnice nisu smjele raditi. Najgore je što je sam stožer suspendirao parlament i počeo, poput zakona o neradnoj nedjelji, provlačiti zakone mimo parlamenta. I konačno, sve nam je poskupjelo od 20 do 25 posto, od šišanja nadalje, nabrojao je Kajin.

Izjavio je također kako nije još rekao da ide u parlamentarne izbore, ali ako ide, onda ide s onima koji su svojim nastupom obilježili rad u Saboru.

Jedino s kim sam razgovarao su Lovrinović, Živi zid i neke male stranke s ove i one strane Učke. Samo s njima. Zadnji put u životu sam vidio Škoru 2007., 2008. godine u Saboru i vjerojatno smo razgovarali o dionicama Mon Perina jer ih je on u jednom većem paketu jednostavno preuzeo. Pa zar netko misli da bih ja bio na listi iza Pervana, upitao je Kajin.

Ustvrdio je da je Istra nekada bila po mnogo čemu ispred ostalih u Hrvatskoj. Nije imala ratnih razaranja niti izbjegličke drame da su ljudi morali napuštati svoje domove, pa joj je start bio drugačiji nego drugima u Hrvatskoj.

Uvođenje savršene diktature

- Danas međutim, zahvaljujući Miletiću, nesposobnoj politici, Istra kao nikada u svojoj povijesti, ovisi o drugima. Uspio se uništiti Uljanik, a s ovom koronom ostat ćemo bez svih investicija u godini pred nama. I dok je Istra sve siromašnija, politička elita je sve bogatija. Miletić nas je zakrvio sa svima preko Učke. Postajemo antipatični, a nekad smo bili svima simpatični. Najbolje je to došlo do izražaja prilikom krize u Uljaniku. Danas je Istra zahvaljujući politici i DORH-u, na prvom mjestu po bogatoj eliti, izgubljenim radnim mjestima, drogi… Istra nema sporta, upitne je slobode medija, nema filma, nema kulture koja se nameće preko Učke. Kristalno mi je bilo jasno 2010., 2011., 2012. godine, a i prije toga, kamo Istra ide.

Ako u stranci koju sam ja stvarao 23 godine nije moglo doći do opozicije, ako sam jedino sidro bio ja, ako mediji nisu korektiv vlasti i ako svaki drugi šef DORH-a kada izađe iz javne službe postane zastupnik općina, gradova, komunalnih poduzeća, mi naprosto na ovim prostorima, radimo ono što radi Plenković preko Učke, ovdje slažemo oblik savršene diktature, zaključio je Kajin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter