Rovinjski Hotel Lone, u ponedjeljak i utorak, 28. i 29. listopada, domaćin je petog po redu Istria Gourmet Festivala, čiji je cilj upoznavanje svjetskih trendova, stjecanje novih znanja i vještina, kao i razvitak enogastronomije Istre i Hrvatske. Sudionici dvodnevnog festivala na kojem će biti predstavljeni novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije imat će prigodu sudjelovati u atraktivnim master class i show cooking radionicama te zanimljivim edukacijama koje će voditi vrhunski predavači i chefovi kuhinja ovjenčani Michelinovim zvjezdicama.
Prvi festivalski dan namijenjen je ugostiteljstvu, kada će se na kulinarskoj pozornici pojaviti priznati chefovi - Mauro Uliassi i Roberto Cerea. Konkretno, Mauro Uliassi ovogodišnji je dobitnik treće Michelinove zvjezdice i vlasnik poznatog talijanskog restorana "Uliassi" čija se kuhinja bazira na tradiciji jadranske rivijere, dok je Roberto Cerea chef legendarnog restorana "Da Vittorio" u Bergamu, restorana koji se kroz svoju dugogodišnju tradiciju proslavio ribljim specijalitetima i kojeg od 2010. godine krase 3 Michelinove zvjezdice.
Drugi je festivalski dan u znaku hotelskog sektora, brojnih stručnih predavanja i okruglog stola na temu važnosti izvrsnog ugostiteljstva u luksuznim hotelima. Među govornicima naći će se i poznati talijanski chefovi Vincenzo Candiano i Michelino Gioia. Istovremeno, bit će održan i zanimljiv specijalizirani master class posvećen mesu.
Peto izdanje Istra Gourmet Festivala, koji je nastao u suradnji Turističke zajednice Istarske županije i hotelske kompanije Maistra, te potporu Hrvatske turističke zajednice najavljuje i tri gala večere, 28. listopada, u Grand Park Hotelu Rovinj, koje će se prirediti uz znanje i vještine chefova restorana s Michelinovim zvjezdicama. Naime, gostima će svoje specijalitete servirati chefovi Enrico Bartolini, Donato Ascani, Valeria Piccini i Francesco Sposito koji će na tanjurima prezentirati svu raznolikost svjetske kuhinje. Na meniju će se tako, između ostalog, naći i dimljena sipa s mirtom, srnetina s raštikom, but od biserke punjen aromatičnim biljem te mnogi drugi specijaliteti.