proljetni ciklus radionica

AZZRI odlučno odgovara na moguća epidemiološka ograničenja: Bude li potrebno didaktička kuhinja seli - NA OTVORENO

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
AZRRI, kulinarske radionice

AZRRI, kulinarske radionice


Proljetni ciklus edukacijsko-kuharskih radionica već je u punom zamahu te nakon održane prve radionice na tematiku uskrsnih slastica, idući tjedan na rasporedu su čak tri radionice, dvije chefa Davida Skoka i jedna chefa Danijela Đekića.

U želji da ugostiteljima, kuharima, hotelijerima te ostalim ljudskim potencijalima ugostiteljsko-turističkog sektora omogući pohađanje edukacijsko-kuharskih radionica, Agencija za ruralni razvoj Istre odlučno je doskočila da u potencijalnoj situaciji ograničavanja ipak uspješno provede ovaj proljetni ciklus.

Agencija za ruralni razvoj Istre unaprijed je pomno isplanirala te pripremila svoj glavni adut kojim će osigurati nesmetano odvijanje i provođenje svih radionica proljetnog ciklusa. Ukoliko neizvjesna epidemiološka situacija bude zahtijevala veća ograničenja po pitanju sudionika ili prestanak održavanja radionica u zatvorenim prostorima, AZRRI će svoju didaktičku kuhinju jednostavno preseliti na otvoreno.

U predivnom okruženju Edukacijsko gastronomskog centra Istre, u vanjskom stražnjem dijelu zgrade, bit će postavljena montažna didaktička kuhinja sa svim pripadajućim kuhinjskim aparatima i alatima potrebnim za nesmetano odvijanje radionica. U suštini, AZRRI će se pobrinuti da chefovi mentori bez poteškoća uspješno vode svoje radionice te da polaznici također imaju idealne mogućnosti za praćenje njihovog tijeka. Važno je napomenuti da će se radionice odvijati uz poštivanje epidemioloških mjera, odnosno držanja rastojanja te pojačane higijene.

U Edukacijsko gastronomskom centru Istre već su se održavale radionice različitih koncepata koje su uključivale održavanje u didaktičkoj kuhinji, ali i u njezinom vanjskom djelu, što se pokazalo vrlo interesantno polaznicima.

Centar kao platforma za vrednovanje istarske gastronomije u cilju zaštite i valorizacije autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre, kontinuirano od 2015. godine uspješno provodi edukacijsko-kuharske radionice te u tom smjeru želi i nastaviti svoj rad.

Radionice proljetnog ciklusa će se ponavljati u dodatnim terminima te upravo zbog zainteresiranosti polaznika, Agencija želi učiniti sve što je u njezinoj moći te im i omogućiti pohađanje željenih radionica. Mogućnosti prijave na radionice proljetnog ciklusa još uvijek su otvorene i to putem prijavnog obrasca koji se nalazi na službenoj web stranici egci.azrri.hr. Više informacija o edukacijama mogu se pronaći na službenim web stranicama Agencije i Edukacijsko gastronomskog centra Istre te na službenim Facebook i Instagram stranicama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter