skupili potpise protiv tunelarine

Najava o besplatnoj autocesti Zagreb-Sisak naljutila IDS-ovce: "Može džabe samo tamo gdje je HDZ na vlasti" 

| Autor: Glas Istre
(Foto: Press IDS)

(Foto: Press IDS)


Saborski zastupnik i predsjednik IDS-a Dalibor Paus prikupio je danas potrebne potpise kako bi se na saborskom Odboru za promet tematski raspravljalo vezano za ukidanje tunelarine kroz Učku.

- Pozivam ministra Butkovića da na Odboru objasni Istrijanima i Primorcima najave da će autocesta prema Sisku biti besplatna, kad je premijer oko Učke rekao – "nema džabe", kazao je Paus poručivši kako je dosta ponižavanja Istrijana i Primoraca samo zato jer na vlasti nije HDZ kao u Sisačko-moslavačkoj županiji.

"Uzmimo dva radnika, jednog iz Siska koji radi u Zagrebu za minimalnu plaću i jednog iz Buzeta koji radi u Rijeci za minimalnu plaću. Ovaj iz Siska vozi se na posao od autocestom A11, koju je ovog tjedna otvorio premijer - potpuno besplatno, a ovaj iz Buzeta u godinu dana na Tunel Učka potroši najmanje jednu mjesečnu plaću" tom je usporedbom Paus ukazao na dvostruka mjerila Vlade.

Podsjetio je kako je još prošli tjedan u Saboru premijer rekao Istrijanima i Primorcima "ne može džaba kroz Učku', a onda je već ovog tjedna otvorio novu besplatnu autocestu A11 Zagreb-Sisak, i tako pokazao da tamo gdje je HDZ na vlasti može "džaba".

Napomenuo je kako je dosta više nejednakih kriterija za područja u kojima HDZ nije na vlasti i da konačno tunel Učka mora biti besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter