Objavljen javni poziv

Mjesni odbori, udruge i građani sudjeluju u kreiranju Proračuna Vodnjana

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Vodnjan)

(Foto Grad Vodnjan)


Grad Vodnjan objavio je Javni poziv za dostavu prijedloga za pripremu Proračuna za 2025. godinu. Mišljenja i prijedlozi javnosti prikupljaju se putem online (elektroničnog) obrasca objavljenog na web stranici Grada, do 27. listopada.

Cilj je prikupiti što više informacija o interesima, stavovima, potrebama i prijedlozima javnosti te povećati transparentnost, suradnju i otvorenost u izradi jednog od najvažnijih dokumenata Grada Vodnjan. 

Gradonačelnik Edi Pastrovicchio pozvao je stoga svu zainteresiranu javnost - građane, udruge, građanske inicijative, ustanove i sve druge, koji svojim prijedlozima i sugestijama žele pridonijeti donošenju kvalitetnog, transparentnog i provedivog Proračuna, da se odazovu i podnesu svoja mišljenja i prijedloge. 

Prijava i ispunjavanje online obrasca na web stranici izuzetno je jednostavno.

"Ovakvim pristupom cilj je uspostaviti što čvršću interakciju sa svim građanima našeg Grada i drugim predstavnicima zainteresirane javnosti te na taj način potaknuti aktivnije sudjelovanje svih zainteresiranih u javnom životu Grada", poručio je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Poziv je objavljen 15. listopada, ali već krajem mjeseca rujna organiziran je skup na koji je bila pozvana cjelokupna javnost, kako bi se metodologijom i alatima projekta urbane revitalizacije SPUR pokrenuli proces sastavljanja Proračuna uz participaciju javnosti. Skupu su se odazvali članovi mjesnih odbora, Savjeta mladih, udruga, Sportskog saveza i drugih organizacija i ustanova.

Također, u četvrtak 17. listopada održan je sastanak sa svim mjesnim odborima na području Grada kako bi se potaknulo što aktivnije sudjelovanje u izradi gradskog financijskog plana za narednu godinu u okviru djelokruga mjesne samouprave.

Svi prijedlozi pristigli na Javni poziv u roku biti će razmotreni. Oni koji budu realni, jasni i konkretni te u skladu s financijskim i zakonskim mogućnostima, ugradit će se u konačan prijedlog Proračuna Grada Vodnjana za 2025. godinu. Takav prijedlog prosljeđuje se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter