IZLOŽBA S HUMANITARNIM KARAKTEROM

FOTO / U organizaciji Lions Cluba Poreč izloženi radovi Ivana Krajine

| Autor: Glas Istre
(Foto: LC Poreč)

(Foto: LC Poreč)


Jučer je pred velikim brojem prisutnih sugrađana u Galeriji Krajina otvorena  humanitarna izložba "Apstrakcije i figuracije" istaknutog porečkog umjetnika Ivana Krajine koju je u znak zahvalnosti umjetniku organizirao Lions Club Poreč.

(Foto: LC Poreč)(Foto: LC Poreč)

Na otvaranju je o njegovom stvaralaštvu govorila prof. Gordana Restović, a porečki  gradonačelnik i saborski zastupnik Loris Peršurić je otvorio Izložbu naglasivši značaj umjetničkih dijela Ivana Krajine za Poreč i  i zahvalio mu za njegov doprinos kulturi.

(Foto: LC Poreč)(Foto: LC Poreč)

Također je istaknuo doprinos Lions Cluba Poreč koji je kroz tridesetogodišnje humanitarne aktivnosti pomogao velikom broju pojedinaca i institucija u gradu.

A umjetnik Ivan Krajina je dugi niz godina pomagao Lions Club Poreč donirajući svoja dijela za humanitarni Lions bal i time uvijek pomagao potrebitima kroz humanitarne aktivnosti kluba. 

(Foto: LC Poreč)(Foto: LC Poreč)

(Foto: LC Poreč)(Foto: LC Poreč)

Na izložbi su izložena djela iz umjetnikovog opusa različitih likovnih tehnika, od akvarela, ulja i gvaševa na platnu, keramike te mozaika koji su umjetnikova specijalnost i po kojima je Ivan Krajina prepoznat i cijenjen.

(Foto: LC Poreč)(Foto: LC Poreč)

Ovom će prodajnom izložbom Lions Club Poreč dio prikupljenih sredstava namijeniti za donaciju u humanitarne svrhe. Sredstva će se dodijeliti pojedincima u potrebi i udrugama koje brinu o osobama s invaliditetom.

(Foto: LC Poreč)(Foto: LC Poreč)

"Zahvaljujemo svim sadašnjim i budućim kupcima umjetnikovih djela koji će donirati određen iznos u humanitarne svrhe", poručuju iz organizacije.

Izložba će trajati od 17. listopada do 30. listopada 2024, a može se pogledati svaki dan osim nedjelje od 17-20 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter