KREATIVNI UČENICI

Gimnazijalci iz Buja pobjednici na državnom natječaju 24. Tjedna talijanskog jezika u Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre
(Facebook)

(Facebook)


Gimnazijalci opće gimnazije Srednje škole "Vladimir Gortan" Buje Morena Čakarun, Lana Đurčević, Erin Radizlović, Lana Šoštar, Dorotea Vukdedović i Darjan Garić otputovali su u Zagreb na dodjelu nagrada pobjednicima državnoga Natječaja XXIV. Tjedna talijanskoga jezika u Hrvatskoj.

Naime, Talijanski institut za kulturu u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskom udrugom profesora talijanskoga jezika te s Odsjecima za talijanistiku u Puli, Rijeci, Splitu, Zagrebu i Zadru, raspisao je natječaj "L’italiano e il libro, il mondo fra le righe" u sklopu kojega su učenici trebali izraditi strip inspiriran književnim djelom.

Pod mentorstvom profesorice talijanskoga jezika Tarite Štokovac učenice su 4.a razreda Morena Čakarun, Lana Đurčević, Erin Radizlović, Lana Šoštar i Dorotea Vukdedović izradile strip nadahnut romanom Luigija Pirandella: "Uno, nessuno e centomila".

(Facebook)(Facebook)

Njihov je originalan i humorističan pristup zadatku osvojio simpatije ocjenjivačkog suda te su učenice osvojile prvo mjesto u kategoriji srednjih škola.

Na jučerašnjoj im se dodjeli nagrada koja je održana u prostorijama Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu pridružio i razredni kolega Darjan Garić koji je prošle godine s djevojkama sudjelovao u Višejezičnom glazbenom natječaju na kojemu su učenici opće gimnazije Srednje škole "Vladimir Gortan" Buje također osvojili prvo mjesto u kategoriji srednjih škola.

Srdačan doček

Za učenike i njihove mentore organiziran je srdačan doček te su u ugodnoj i opuštenoj atmosferi predstavili sve pobjedničke radove po kategorijama.

Ravnatelj Instituta, gospodin Gian Luca Borghese, osvrnuo se na sve nagrađene radove te je, s veleposlanikom Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj gospodinom Paolom Trichilom, uručio učenicima vrijedne nagrade.

Odlazak u Zagreb učenici su iskoristili i za posjet Muzeju zaboravljenih priča i razgled grada.

Za ovu je skupinu kreativnih gimnazijalaca koji s entuzijazmom prihvaćaju pozive na sudjelovanje u dodatnim aktivnostima jučerašnji izlet bio uistinu zasluženi jednodnevni odmak od školskih klupa i obaveza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter