BUJE

Oskar znanja za državne prvake: PRIZNANJA NAJBOLJIMA U POZNAVANJU TALIJANSKOG JEZIKA

| Autor: Luka JELAVIĆ
(Snimio: Luka Jelavić)

(Snimio: Luka Jelavić)


Neugodna i nepredvidiva situacija s koronavirusom poremetila je mnoge planove pa i školska natjecanja. Niz natjecanja održano je tako "na daljinu", a nedavno pristigla priznanja za najbolje podsjećaju i na uspjehe bujskih učenika. Naime, Agencija za odgoj i obrazovanje već šesnaest godina nagrađuje najbolje učenike i njihove mentore osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, pobjednike državnih i međunarodnih natjecanja.

Oskar znanja zaslužilo je troje bujskih učenika, jedan srednjoškolac i dvije učenice osnovne škole, koje su ponijele naslove najboljih sudionika državnog natjecanja u poznavanju talijanskog jezika u svojim kategorijama. Ovih je dana u njihovim školama priređeno prigodno uručivanje priznanja koja će ih sjećati na posljednje uspjehe i školovanje.

Učenice OŠ Mate Balote u Bujama Dea Paola Kodilja i Karin Veseli postale su državne prvakinje prošle godine. Tada je, podsjetimo, državno prvenstvo prvi put održano on line, jer su rokovi prolazili, a nikako nije bilo prilike organizirati državno natjecanje kao ranije, u nekom od gradova. U međuvremenu su Dea i Karin završile osnovnu školu, postale su srednjoškolke, ali su se ipak prihvatile izazova te u Buje donijele titule državnih prvakinja. Obradovao ih je i nedavni poziv ravnatelja Osnovne škole Dražena Hineka i mentorice Klaudije Babić Rihter da dođu u svoju donedavnu školu i prime zasluženo priznanje - Oskar znanja. Ravnatelj i mentorica su im još jednom čestitali na lijepom uspjehu koji je upotpunio nisku dosadašnjih uspjeha učenika te bujske škole na međužupanijskim i državnim natjecanjima, posebno u poznavanju talijanskog jezika.

Slično je bilo i u Srednjoj školi "Vladimir Gortan" gdje je Oskar znanja uručen državnom prvaku Arjanu Đurđeviću, svestranom učeniku, maturantu, također za prvo mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika. Njemu je skulpturu i pisano priznanje uručila ravnateljica škole Dolores Mihelić Malbašić, još jednom čestitajući njemu i mentorici Tariti Štokovac na tom vrijednom uspjehu.

Agencija za odgoj i obrazovanje već 16 godina nagrađuje najbolje učenike i mentore osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, pobjednike državnih i međunarodnih natjecanja. Skulptura Oskara znanja rad je učenice Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba Chiare Cetušić, a predstavlja stablo s krošnjom ljudskoga mozga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter