u sklopu Dječjeg tjedna

Završen 11. Ex tempore slikarstva za djecu: Evo koji su mališani osvojili nagrade

| Autor: Glas Istre
(Foto: POU Vodnjan)

(Foto: POU Vodnjan)


Uspješno je završen 11. Ex tempore slikarstva za djecu, koji u sklopu Dječjeg tjedna organizira Pučko otvoreno učilište – Università popolare aperta “Vodnjan-Dignano”. Manifestacija se ove godine održala na temu “Trgovi moga mjesta”. U izradi crteža je sudjelovalo oko 350 djece predškolskih i školskih ustanova s Vodnjanštine: D.V. “Petar Pan” Vodnjan, D.V. “Zvončica”, OŠ Vodnjan te OŠ “G. Martinuzzi” – područna škola Galižana.

Danas je u Galeriji “Loggia” ZT Vodnjan održana dodjela nagrada, a izložbu je proglasila otvorenom ravnateljica Učilišta, Jelena Kancijanić. Izložba radova će se u Galeriji “Loggia” moći posjetiti do 23. listopada 2024.: do petka u poslijepodnevnim satima od 16 do 18, a idućeg tjedna i u jutarnjem terminu od 10 do 12 sati. Radovi djece s područja Galižane bit će izloženi u lokalnoj Zajednici Talijana “A. Capolicchio”, dok će se radovi djece iz Peroja moći razgledati u prostorima Društva perojskih Crnogoraca “Peroj 1657”.

Dobitnici nagrada u kategoriji Djeca predškolske dobi:

1. nagrada - Viktor Petrović - D.V. "Petar Pan", područni odjel Galižana, skupina Pčelice
2. nagrada - Valerie Andrić - D.V. "Petar Pan", područni odjel Galižana, skupina Delfini
3. nagrada
a) Emin Malagić - D.V. "Petar Pan", područni odjel Peroj, skupina Leptirići
b) Emir Berbić - D.V. "Petar Pan" Vodnjan, skupina Ribice

Dobitnici nagrada u kategoriji Djeca školske dobi:

1. nagrada - Aurora Ghiraldo - OŠ "G. Martinuzzi" - područna škola Galižana, Talijansko odjeljenje, II. razred
2. nagrada - Martina Omanović - OŠ "G. Martinuzzi" - područna škola Galižana, Talijansko odjeljenje, II. razred
3. nagrada – Arianna Rossi - OŠ Vodnjan, Talijansko odjeljenje, IV. t

Ravnateljica Jelena Kancijanić se na dodjeli zahvalila svim predškolskim i školskim ustanovama koje djeluju na području Grada Vodnjana, ravnateljima, odgajateljicama i učiteljicama, a posebno djeci.

Dobitnicima je uz dogradonačelnicu Dirianu Delcaro Hrelja podijelila diplome i darove, a svakoj školi i vrtiću su također podijeljene zahvalnice za sudjelovanje te prigodni darovi, na veliko veselje prisutnih. Ove je godine o nagradama odlučivala komisija u sastavu Danilo Dragosavac, Ana Šterpin Zagoranski i Vanja Stoiljković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter