Gradsko vijeće Grada Umaga

Usvojen II. Rebalans Proračuna i niz akata za daljnji razvoj grada

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Umag)

(Foto: Grad Umag)


Danas, 16. listopada, u umaškoj Gradskoj vijećnici održana je 20. sjednica Gradskog vijeća s ukupno 8 točaka dnevnog reda, od kojih je svakako najznačajnija bila usvajanje II. Izmjena i dopuna Proračuna za 2024. godinu, a koji sada iznosi gotovo 54,4 milijuna Eura.

Kroz velike strateške projekte koje sadrži Proračun Grada Umaga za 2024. godinu, u fokusu interesa je razvoj grada usmjeren na održivo podizanje kvalitete života umaške zajednice.

Tako je usvajanjem II. Rebalansa omogućen nastavak niz vrlo važnih projekata, poput
dovršetka izgradnje i rekonstrukcije, ali i uređenja naše rive, kao i novi projekt izgradnje
dječjeg igrališta na umaškoj rivi.

Izmjenama i dopunama Proračuna omogućena je provedba sanacije odlagališta komunalnog otpada u Donjem Picudu, kao i nastavak izgradnje odlagališta, reciklažnog dvorišta i sortirnice građevinskog materijala „Valdemat“, a koji predstavljaju dio zelenih politika u zaštiti okoliša „Umag: Green City-Smart City“, odnosno ključne projekte u očuvanju zdravlja, prirodne ravnoteže, ali i održivosti na području Umaga i okolnih naselja.

Od značajnijih projekata vrlo je važno spomenuti i da je II. Rebalansom omogućen dovršetak uređenja boćališta u Sv. Mariji na Krasu, a u daljnjem će fokusu biti i projekti održavanja komunalne infrastrukture, kako u gradu, tako i u naseljima.

Većinom glasova usvojen je i Zaključak o raspisivanju Javnog natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Umaga. Novac koji se planira uprihoditi od prodaje navedenih nekretnina (zemljišta), a koji Grad Umag, sukladno zakonu, može koristiti isključivo namjenski, točnije za izgradnju javne imovine i infrastrukture, preusmjerit će se za izgradnju prometnica za Obrazovni kampus, pristupnih prometnica za nove POS stanove, izgradnju novog javnog parkinga u Moeli te za izgradnju i financiranje županijskih prometnica na području Umaga koje su, nažalost, u derutnom stanju.

Gradsko je vijeće ujedno i usvojio Zaključak o imenovanju g. Andreja Miljuša
mrtvozornikom na području Grada Umaga, kao i Odluku o određivanju imena naselja, ulica i trgova na području Umaga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter