Gradska knjižnica Poreč

Petkom u pet: Predstavljanje slikovnice mališana "Pčelice u svijetu slova"

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Gradska knjižnica Poreč predstavit će u petak, 18. listopada u 17 sati slikovnicu „Pčelar Luka“, čiji su autori vrijedni učenici i učenice 2. b razreda OŠ Poreč i njihova učiteljica Marija Matasović. Ova je slikovnica rezultat marljivoga rada u projektu „Pčelice u svijetu slova“, u okviru školskog projekta „Obitelj u školi - škola u obitelji“, realiziranog protekle školske godine.

- U svijet pčela ove su mališane odvela upravo slova. Radoznale glavice sa svojom učiteljicom redovito su posjećivale Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč,  a slušajući i čitajući razne tekstove primjerene početnomu opismenjavanju, upoznali su pčelu kao kukca koji oprašuje biljke i pravi med. Kada su sve istražili u knjigama, kroz razne aktivnosti i edukativne posjete pčelarima u okolici, upoznali su pčelinji dom i rad pčelara, ne zaboravljajući pritom činiti dobra djela na dobrobit pčela i ljudi; čistili su okoliš škole i sadili cvijeće.

I ono najvažnije: naučili su da trebaju biti složni, radišni i marljivi poput pčelica, a to će vam i sami poručiti ako ih podržite na predstavljanju slikovnice na prvom katu Odjela za djecu i mlade, prenose iz Gradske knjižnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter