SVJETSKI DAN UČITELJA

Novčana nagrada za labinske profesorice

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Srednja škola M. Blažine)

(Srednja škola M. Blažine)


Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je povodom Svjetskoga dana učitelja 2024. godine novčanom nagradom od 1.327 eura bruto 513 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2023./2024., a koji su svojim predanim radom, trudom i izvrsnošću ostvarili poseban doprinos u obrazovanju.

Ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs čestitao je Svjetski dan učitelja u ponedjeljak 7. listopada u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma dobitnicima nagrada, ali i svim odgojno-obrazovnim djelatnicima.

Od 513 nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika iz Republike Hrvatske, 14 je najuspješnijih iz Istarske županije, a posebnu nagradu zaslužile su čak tri labinske profesorice i to sve iz Srednje škole Mate Blažine.

- Iznimno smo ponosni da je prepoznata profesionalnost i posvećenost Dijane Muškardin, profesorice povijesti, Karle Golja Milevoj, profesorice engleskog jezika i Amneris Ružić Fornažar, profesorice hrvatskoga jezika, koje su i višegodišnje dobitnice ove prestižne nagrade.

Javni poziv za nagrađivanje otvoren je u lipnju 2024. godine, a prijave je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

Bodovalo se mentorstvo učenicima na natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sličnom, stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji, projekti, rad na unaprjeđenju rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Prepoznavanje njihova rada na državnoj razini predstavlja ne samo osobno postignuće, već i doprinos cijeloj zajednici, potičući daljnje unapređenje obrazovnoga sustava.

Ovakve inicijative motiviraju učitelje i nastavnike da nastave s inovativnim i predanim radom, osiguravajući mladima kvalitetno obrazovanje i svjetliju budućnost, rekao je Đani Žufić, ravnatelj Srednje škole Mate Blažina u Labinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter