uvala kuje

Nova ribarsko-glazbena priča u Ližnjanu: Dani orade i kalamara uz TBF i grupu Vigor

| Autor: Glas Istre
(Foto TZO Ližnjan)

(Foto TZO Ližnjan)


Povodom prve manifestacije D.O.K. - Dani orade i kalamara u Ližnjanu predstavljen je dvodnevni program koji će se održati pod velikim šatorom na Punticama na plaži Bura Bura/Salbunić, u petak, 18. listopada i subotu, 19. listopada u organizaciji Turističke zajednice Općine Ližnjan, Općine Ližnjan-Lisignano, Adria events i SRU Marlera.

Početak je predviđen za petak u 17 sati kada će Turistička zajednica Općine Ližnjana obilježiti i 30 godina rada. Bit će to slavljenički uvod u Dane orade i kalamara uz koncert dua The Dudes i prigodnu zakusku. U isto vrijeme otvorit će se izlagački dio na kojem će se predstaviti lokalni OPG-ovi sa vinom, maslinovim ulje, rakijama, medom, a prisutni će biti i predstavnici udruga.

Večernji program u petak nastavlja se uz koncert splitskog benda TBF s početkom u 22.30 sata.

U subotu, dan započinje u 12 sati u šatoru na plaži Bura Bura/Salbunić kada kreće animacija za djecu, kao i verifikacija sudionika Kalamarijade za koju se moguće još uvijek prijaviti na email adresu [email protected] ili porukom (Viber, WhatsApp) na 091/205-12-75, a prijaviti se mogu sve osobe koje imju valjanu dozvolu za sportski ribolov. Lovit će se od 13 do 18 sati u akvatoriju od rta Sv. Stipan do otočića Levan, uključujući i Levan. 

Osim početka Kalamarijade posjetitelje u 13 sati očekuje interaktivna šetnja "Potraga za blagom" u pratnji vodičkinje i interpretatorice baštine Helene Pola. Od 14 sati vrijeme je rezervirano za predavanje Nevena Iveše na temu "Što sve trebamo znati o oradi i kalamarima", dok će se u 15 sati održati interaktivna radionica za najmlađe "More priča priče". 

U 19 sati slijedi vaganje ulova i proglašenje pobjednika Kalamarijade te uručenje prijelaznog pehara i nagrada za prva tri mjesta. Za zabavu do jutra pobrinut će se DJ i bend Vigor.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter