Big Game Fishing i KalamarijdA

FOTO / Ovog vikenda u Medulinu se okupio velik broj ribolovaca. Tko je uhvatio najveću ribu?

| Autor: Glas Istre


Na ovogodišnjem Big Game Fishing-u otvorenom prvenstvu Istarske županije u lovu na
veliku ribu - Memorijalnom turniru »Franko Čerin« i »Kalamarijadi 2024.«, koji su održavala tijekom vikenda u Medulinu, okupio se velik broj zaljubljenika u ribolov.

U organizaciji ŠRK BigGame 4Tuna, Turističke zajednice općine Medulin i Općine Medulin
u subotu 12.10.2024. održano je otvoreno prvenstvo Istarske županije u lovu na veliku ribu - Memorijalni turnir »Franko Čerin«.

Unatoč olujnoj buri u subotu ujutro isplovilo je 16 ekipa te je ulovljeno 9 tuna od kojih je 7 vraćeno u more, a dvije su izvučene i vagane na rivi u Medulinu s istom kilažom od 59 kg.

Utrobe tune su predane Institutu za oceanografiju i ribarstvo u Splitu te je Institut ustanovio da je jedna tuna bila ženka, a druga mužjak. Ulovljena su također i 4 luca.

Najuspješnija ekipa bila je Team Sampei Puč Pomer (960 bodova) predvođena kapetanom Aljošom Selovin, drugo mjesto pripalo je ekipi HitFishing (806 bodova) - kapetan Oliver Banfić, dok su treće mjesto osvojili članovi tima Tunana fishing (480 bodova) - kapetan Marko Pavlović.

Četvrto mjesto osvojila je ekipa Dr.Dentex fishing (240 bodova) – kapetan Mateo Ostojić i na petom mjestu je Wild Six team (240 bodova) – kapetan Fabio Radolović.

Nedjeljna Kalamarijada, u organizaciji KRS Sargo zajedno sa Turističkom zajednicom općine Medulin i Općinom Medulin okupila je 37 ekipa sa preko 80 sudionika na oko 37 brodova te je ulovljeno preko 56 kg kalamara.

Kapetan Emanuel Divišić u paru osvojio je prvo mjesto u Kalamarijadi s ulovom od 5.093 grama, drugo mjesto pripalo je kapetanu Marku Fedelu s ulovom od 4.778 grama, treće mjesto osvojio je kapetan Franko Jukopila s 3.984 grama, a četvrto i peto mjesto osvojili su Želimir Radonić i Sebastijan Puh.

Najveći kalamar od 620 grama ulovio je Neven Benazić, dok je najmanji od 31 gram ulovio Lovre Komljen.

Ovogodišnji Memorijalni turnir i Kalamarijada bili su iznimno posjećeni, uz dobar ulov koji je nakon natjecanja pripremljen na gradelama za sve sudionike i posjetitelje uz glazbenu zabavu Funbox band i EL duo.

Ove dvije manifestacije imale su humanitarnu notu gdje su se prikupljale donacije za Sigurnu kuću Istra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter