dječji tjedan

Predstavnici Grada Labina posjetili DV "Pjerina Verbanac"

| Autor: Branko Biočić
(Foto Grad Labin)

(Foto Grad Labin)


U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna koji se organizira prvog punog tjedna u listopadu, gradonačelnik Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj posjetili su vrtiće "Pjerina Verbanac", odnosno sve odgojne skupine u centralnom vrtiću i pet područnih odjeljenja koji se nalaze na području Grada Labina.

Tijekom posjeta, predstavnici Grada Labina djeci su poklonili košare s voćem i slatkišima te naglasili važnost zdrave i uravnotežene prehrane već od najranije dobi. Gradonačelnik je ravnateljici vrtića Ivani Škopac uručio i poklon bon u iznosu od 1.000 eura u svrhu nabave edukativne i didaktičke opreme za djecu. U znak zahvale, mališani su spremili prigodne poklone za svoje goste kojima su kroz likovne radove izrazili svoje želje.

- Svjesni smo izazova s kojima se susrećete, kao i činjenice da su zanimanja u odgoju i obrazovanju postala deficitarna. Ulaganje u ljudski kapital sada je važnije nego ikada prije i drago nam je da smo ugovorenim povećanjima plaće napravili prvi korak prema konačnom cilju, a to je izjednačavanje vaših primanja s onima vaših kolega iz osnovnih škola, rekao je Glavičić.

U sklopu Dječjeg tjedna održat će se niz zanimljivih događanja poput tradicionalnog posjeta učenika 4. razreda osnovnih škola gradskoj upravi te besplatnih filmskih projekcija u Kinu Labin za vrtićku i školsku djecu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter