svjetski dan učitelja

Održan prijem za umirovljene učitelje i odgojitelje u Poreču


Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


U povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja i odgojitelja, gradonačelnik Poreča
Loris Peršurić sa svojim suradnicama pročelnicom Tihanom Mikulčić i voditeljicom Odsjeka Nadiom Štifanić Dobrilović iz odjela za društvene djelatnosti održao je u Velikoj vijećnici prijem za umirovljene učitelje i odgojitelje, koji su u proteklih godinu dana otišli u mirovinu.

Naime, Grad Poreč-Parenzo organizira ovakav prijem kako bi se moglo i javno zahvaliti
osobama koje su svoj život posvetile radu s djecom i mladima kroz rad u gradskim i privatnim vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Poreču.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

Prijemu su se pridružili i ravnatelji škola čiji su djelatnici ove godine otišli u mirovinu.

- Znamo koliko je vaša uloga važna, od jasličke pa do srednjoškolske dobi, za svu
našu djecu, i zato radimo ovaj prijem za umirovljene profesore. Iako nismo osnivači srednjih škola, i vi ste naši sugrađani, radite s našom djecom u našem gradu, željeli smo vas sve okupiti na jednom mjestu i javno se zahvaliti za sve vaše stručne i ljudske doprinose.

Kroz vaš rad, oblikovali ste budućnost našeg grada, rekao je gradonačelnik. Neki od okupljenih umirovljenih učitelja i odgojitelja kratko su se obratili, zahvaljujući na organizaciji ovakvog prijema i prepoznavanju važnosti učiteljskog poziva. Bilo je govora i o stalnom porastu broja djece, ulaganju u izgradnju novih vrtića ali i daljnjim ulaganjima u škole, kao i podršci srednjim školama u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa te pomoći u realizaciji praktikuma, a druženje je nastavljeno uz podjelu prigodnih poklona u neformalnoj atmosferi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter