(Snimila Nina Orlović Radić)
Dolaskom pulskog obrtnika i njegovog štanda za pečenje i prodaju kestena, u Rovinju je počela gastronomska sezona jesen/zima. Na starom i Rovinjcima dobro poznatom uglu, nasuprot Turističke zajednice, od jučer se nalazi štand s pečenim kestenima, kojeg već šest godina zaredom vodi pulski obrtnik Bensad Šune.
Poznato i uvijek nasmijano lice, pitamo jesu li kesteni domaći, na što Bensad odgovara potvrdno - "ovo su naši domaći ...ravno iz Italije". No, ono što nam povlači osmijeh s lica je ovosezonska cijena mjerice. Jer, za porciju slatkog, jesenjeg ploda valja izdvojiti pet eura.
- Na žalost, cijena je pet eura. Međutim, uvjeren sam da će uskoro biti četiri, odnosno s većom količinom robe na tržištu i cijena kestena bit će niža, objašnjava Bensad, dodajući kako su njegovi najvjerniji kupci upravo domaći zbog kojih će i ovu sezonu plodova jeseni provesti u Rovinju.