tradicionalno okupljanje

Uz pjesmu, harmoniku i grah u Prnjanima odali počast Titu

| Autor: Branko Biočić
(Foto Društvo Josip Broz Tito)

(Foto Društvo Josip Broz Tito)


Više od 130 članova Društava J. B. Tito Istarske županije te gostiju iz Izole, Brseča, Matulja, načelnika općine Barban Dalibora Pausa i Predsjednice Saveza udruga antifašista Istarske županije Ade Damjanac okupilo se u subotu prijepodne u Prnjanu na Barbanštini. Druženje su održali u Domu u Prnjanima jer je voda onesposobila put do natpisa TITO na kod kojeg se godinama okupljaju, a koji je prethodno bio uređen.

Druženje je otvorio Predsjednik Zajednice društava J. B. Tito Istarske županije Josip Hrvatin iz Labina koji je pozdravio skup i goste istaknuvši da je ovo druženje postalo već tradicionalno jer se održava po šesti puta i na njemu se odaje počast i sjećanje na bivšeg predsjednika bivše države Josipa Broza Tita. Zatim su prisutne pozdravili Ada Damjanic i Predsjednik Društva "Tito" iz Izole Jadran Poje.

Kako je istaknuto, ovo okupljanje je postalo već tradicionalno i svake godine se okupi sve veći broj ljudi koji na taj način odaju priznanje Titu koji je, kako kažu, toliko napravio ne samo za područje Istre već i za šire područje naše domovine a i za čitav svijet. Druženje članova J. B. Tito iz Istre i njihovih gostiju nastavljeno je uz harmoniku, pjesmu i grah.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter