velik interes

Strpljenje se isplatilo: Za smještaj u pazinski Dom za starije do sada zaprimljeno gotovo devedeset zahtjeva

| Autor: Gordana Čalić Šverko  
(Snimila Gordana Čalić Šverko)

(Snimila Gordana Čalić Šverko)


Više od stotinu posjetitelja iskoristilo je priliku i obišlo novi Dom za starije osobe Pazin koji je, obilježavajući Međunarodni dan starijih osoba, organizirao Dan otvorenih vrata. Iz prve su ruke saznali sve o uslugama i aktivnostima koje će biti dostupne. Buduće korisnike najviše je, kao i djelatnike Doma, obradovala vijest da će Dom započeti s radom u studenom.

- Svi se veselimo dolasku naših prvih korisnika, kazala je ravnateljica Doma za starije Anna Kuzma. Do otvaranja Doma predstoji još provođenje nabave za namirnice, sanitetski materijal te radne odjeće i obuće za nove radnike te ugradnja SOS pozivnog sustava za sestrinske usluge. Nedavno je dovršen natječaj za zapošljavanje njegovatelja i njegovateljica, a trenutno su otvoreni natječaji za radno mjesto socijalnog radnika, dvije medicinske sestre, kuhara te pomoćnog radnika u kuhinji.

Stan za socijalnog radnika

- Natječaj za socijalnog radnika ponovo je otvoren jer je radno mjesto ostalo upražnjeno nakon što je dosadašnja radnica zatražila sporazumni raskid ugovora o radu zbog povratka u mjesto prebivališta, Pakrac. Kako se radi o deficitarnom zanimanju, Grad Pazin je ponovno dao na raspolaganje obiteljski stan za smještaj takvog kadra te pozivam zainteresirane, voljne na preseljenje u Pazin, da se jave na natječaj. Ustanova privremeno može funkcionirati bez stručnjaka ovog profila, ali se nadamo da ćemo čim prije naći novog člana našeg tima, naglasila je Kuzma.

Po dovršetku natječaja, a prije sklapanja ugovora o radu i početka rada novoizabranih radnika, od Ministarstva pravosuđa potrebno je pribaviti posebno uvjerenje iz kaznene evidencije, a to je postupak koji traje do 30 dana. U međuvremenu će izabrani radnici pristupiti pregledu specijalista medicine rada da bi se utvrdila zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova određenog radnog mjesta, posebno medicinskog osoblja i njegovatelja.

Rad s korisnicima u ovoj prvoj fazi ne može započeti prije nego se upotpuni medicinsko osoblje, odnosno prije nego izabrani njegovatelji započnu s radom, kao i medicinske sestre koje će biti izabrane po otvorenom natječaju. Riječ je o ustanovi koja radi 365 dana u godini, 24 sata svaki dan.

Stoga je vrlo važno imati na raspolaganju dovoljan broj radnika na način da se mogu organizirati smjene i turnusi za pružanje neometane usluge, i to tako da radnici ne budu preopterećeni. U prijašnjem je razdoblju bilo poteškoća sa zapošljavanjem navedenih radnika, ali sada se situacija promijenila. U Pravilniku je povećan broj radnika koji rade s korisnicima kako bi se usluga pružala na višoj razini te uskoro slijedi još natječaja za zapošljavanje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter