obljetnica mature

Vodnjanci zajedno u klupama i nakon 60 godina

| Autor: Vanesa Begić
(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


Obljetnice mature, kao i one završetka osnovne škole, uvijek su draga i vrijedna prilika za druženje. Nakon 60 godina od završetka Osnovne škole u Vodnjanu, generacija 1963./64., nekadašnji 8.a razred ponovno se tako našao da zajedno provede večer. Učinili su to druženjem u jednom restoranu na području Vodnjanštine.

- Nakon što smo napustili školske klupe, svatko od nas krenuo je svojim putem u potrazi za srećom, znanjem i boljom budućnošću. U tih 60 godina život je učinio svoje u nama, a ovaj susret probudit će u nama sjećanja na događaje, igre, smijeh i ljepotu dječjeg svijeta i odrastanja. Sve to budi u nama želju da se ponovno nađemo, jer nas je nažalost sve manje. Tako nas je do sada napustilo 12 kolega. Da bi večer bila bogatija uspomenama, s nama je bila i naša draga učiteljica Ljubica Butković koja nas je od prvih dana prigrlila i bila vodilja u obrazovanju. Uvijek nasmijana, lijepa i svima draga učiteljica učinila je druženje bogatijim, kazalo je okupljeno mnoštvo.

- Uživajmo i radujemo se životu, pa kakav god on bio, s lijepim i manje lijepim situacijama jer smo jedna posebna generacija u koju bi se mnogi mogli ugledati. Naša veza je iznimno jaka, iskrena i poštena, kakve danas gotovo i nema, kazala je jedna od bivših učenica, Divna Kontošić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter