središte IT scene u Hrvatskoj

Održana peta konferencija Digital Labin

| Autor: Glas Istre
(Promo)

(Promo)


Petu godinu za redom, međunarodna konferencija Digital Labin, u organizaciji tvrtke Lloyds digital, okupila je ponovo više od 600 digitalnih dizajnera, developera i project managera, te je pretvorila taj šarmantan rudarski gradić u središte IT scene u Hrvatskoj.

Ova IT konferencija, dobitnica nagrade Eventex Awards u kategoriji Tech Event, ponovo je potvrdila svoju važnost i utjecaj na regionalnoj i globalnoj razini sa svojim najbogatijim programom do sada, ne samo kao mjesto za učenje i networking, već mjesto gdje se definiraju budući trendovi i postavljaju novi standardi u industriji.

Prvi dan konferencije bio je rezerviran za stručne Masterclassove, u Maslinica Hotel & Resort kongresnim dvoranama tik pored mora, te je simultano održano čak 5 stručnih radionica. Build an AI Personal Trainer that will force you to work out every morning, masterclass pod vodstvom Rina Kovačevića iz Devota oduševio je sve polaznike, a za Masterclass Martine Šnajdar iz tvrtke Infinum tražila se i karta više. Jure Sić, kreativac iz tvrtke Supercharge Design s polaznike je oduševio a svojim Masterclassom Bring your UI Designs to Life: Animation and Interactivity on Web with Framer.

Drugi dan konferencije održao se na tri simultana tracka pod vodstvom fenomenalne Ive Šulentić, Ivana Šarića i Pinije Poljaković u dvoranama sa pažljivo izabranim imenima: Hangar Arena (Design), Mine Hall (Dev&Data) i Business Garage (PM&BizDev) - zasjala su neka od najsvjetlijih zvijezda IT scene, pa su tako posjetitelji imali priliku čuti više o Directusu izravno od Co-Foundera Rijka van Zantena, dok su Eric Sangarné i Arthur Gall: Head of Digital Operations i Senior Art Director iz francuske tvrtke Immersive Garden otkrili tajne emocionalne povezanosti i dizajna.

Na Project Management tracku zasjala je Pragya Jauhari iz poznatog Booking.com. Na pozornici u zasjala i velika imena iz poznatih tvrtki kao što su Adoratorio Studio, Stripe, Porsche Digital Croatia, Productive, Q Agency, Levi9 te Studio 28K. Ovi globalni stručnjaci svojim su predavanjima svim sudionicima pružili nove perspektive te ih potaknuli na kreativno razmišljanje, djelovanje izvan okvira, pomicanje vlastitih granica te stvaranje novih kvalitetnih rješenja s jednim zajedničkim ciljem: ružičastim pogledom prema budućnosti.

Ove godine konferencija je ponovo predstavila brojne novosti i iznenađenja, a jedno od njih je i uključivanje lokalne zajednice u konferenciju, pa je tako više od 600 posjetitelja imalo priliku uživati u besplatnih degustacijama izvanrednih vinara labinštine: Vina Juričić, Vina Kos, Vina Matiška i Vina Prskalo oduševili su sve posjetitelje, a kako bi malo začinili dan, tu je bio i OPG Forto. Ni ljubitelji piva nisu bili zakinuti, pa su tako imali priliku uživati u labinskoj pivi Labona.

Peto izdanje Digital Labin konferencije održano je pod pokroviteljstvom Grada Labina te Istarske Županije, a tom prigodom su na svečanom otvaranju konferencije održali govore pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj te zamjenik župana Istarske županije, Tulio Demetlika.

Svojim petim izdanjem Digital Labin je dokazao kako ima svoju vjernu publiku koja prije svega prepoznaje kvalitetu. Posebno mi je drago što svako godine uspjevamo podići ljestvicu i napraviti nešto novo, pa smo tako ove godine opet doveli u Labin zvučna imena svjetske IT industrije te smo organizacijski podigli ljestvicu promjenom lokacije na radionicama.

Konferencija je u ovih pet godina samo rasla, organizacijski, produkcijski te s predavačima i brojem posjetitelja. Ponosni smo što možemo najaviti kako će se održati i šesti po redu Digital Labin, pozivam ovim putem sve sponzore koji nam se žele pridružiti da nas kontaktiraju da zajedno složimo još jedan Digital, Domagoj Ostović, CEO Lloyds digital i direktor Digital Labin konferencije.

Dva dana posvećena učenju, razmjeni iskustava, usvajanju najnovijih trendova, stvaranju novih poznanstava i poslovnih veza, uživanju, zabavi te gastronomskim poslasticama – i ove godine Digital Labin osigurao je upravo to za sve svoje polaznike, te još jednom pokazao kako je to mjesto gdje se znanje otkriva iza svakog koda, a svaki kod nosi tajnu velikog uspjeha. 

Program je zaključen uz puno smijeha i pozitivne energije, zahvaljujući sjajnoj organizacijskoj ekipi iz Lloyds digitala te produkcijskoj podršci tvrtke Sonolux. Rudarski - Sretno! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter