stambena politika

Još jedna općina u planu ima parcele za mlade obitelji: Demografske mjere na javnom savjetovanju

| Autor: Branko Biočić
Teren u Svetom Martinu u općini Sveta Nedjelja namijenjen za parcele do po 800 četvornih metara za mlade obitelji (Snimio Branko Biočić)

Teren u Svetom Martinu u općini Sveta Nedjelja namijenjen za parcele do po 800 četvornih metara za mlade obitelji (Snimio Branko Biočić)


Općina Sveta Nedelja objavila je početak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Odluke o donošenju demografskih mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji. Ovom Odlukom propisani su uvjeti, kriteriji, postupak, pravo na sufinanciranje i tijela nadležna za provođenje postupka radi ostvarivanja prava na korištenje predmetne mjere, u cilju naseljavanja mladih obitelji, trajnog stanovanja na području Općine Sveta Nedelja.

Izmjene prostornog plana

S obzirom da Odluka o donošenju demografskih mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji predstavlja opći akt kojim se utječe na prava, obveze i interese građana, provest će se internetsko savjetovanje u trajanju od 30 dana i to u razdoblju od 24. rujna do 24. listopada 2024. godine.

Naime, u ožujku ove godine Općinsko vijeće Općine Sveta Nedelja izglasalo je Odluku o donošenju IX. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Sveta Nedjelja s ciljem da se kroz izmjenu građevinskih područja statističkog naselja Sveti Martin, na zemljištu u vlasništvu Općine Sveta Nedelja, stvore planske pretpostavke za rješavanje stambenih pitanja mladih obitelji kao jednog od uporišta za rješavanje pitanja demografske revitalizacije i stambenog zbrinjavanja mladih u smislu mjera demografske politike na području Općine.

Odlična lokacija

- Lokaciju na koju je planirano proširenje građevinskog područja radi realizacije građevnih čestica za gradnju obiteljskih kuća karakteriziraju odlične položajne karakteristike, neposredna blizina osnovne škole te centralnih i sportskih sadržaja. Lokacija se veže na postojeću lokalnu cestu L50125, na koju se planira spojiti osnov prometnog rješenja buduće zone. Unutar planiranog proširenog građevinskog područja naselja planirana je gradnja slobodnostojećih obiteljskih građevina pod kojima se podrazumijeva građevina stambene namjene, rekla nam je općinska načelnica Irene Franković.

Dodala je kako je planirano 12, 13 parcela, veličina 700 – 800 četvornih metara, a zainteresiranih već ima.

- U budućnosti taj dio Svetoga Martina vidimo kao dio naselja, lijepo interpoliranog u okolne objekte i zelenilo, kako se ne bi narušila sadašnja vizura Svetog Martina, rekla nam je općinska načelnica Franković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter