i odali počast poginulima

PU istarska nizom aktivnosti obilježila Dan policije

| Autor: Glas Istre
(Foto PU istarska)

(Foto PU istarska)


Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Puli te u parku Franje Josipa kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu započelo je danas obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi istarskoj.

Uz obitelji poginulih, počast svim hrabrim policijskim službenicima koji su dali svoj život u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske i počast policijskim službenicima koji su stradali prilikom obavljanja svojih policijskih zadaća odali su načelnik policijske uprave Alen Klabot sa suradnicima, ispred Istarske županije pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac, ispred Grada Pule zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul te predstavnici hrvatske vojske i udruga iz Domovinskog rata.

Uslijedilo je misno slavlje, koje su u crkvi Sv. Pavla predvodili župnik Milan Mužina i policijski kapelan Ilija Jakovljević, a istarskim policajcima na njihovom doprinosu sigurnosti zahvalio je i župan Boris Miletić na tradicionalnom prijemu za policijske službenike.

"Turistička sezona je dobrim djelom iza nas i možemo ustvrditi kako ste i ove godine obavili izuzetan posao. Istarska županija i ove je godine šampion turizma u Hrvatskoj, ali bez faktora sigurnosti iza kojega se krije vaš kvalitetan i uspješan rad, ne bi bilo ni uspjeha u turizmu", poručio je župan Miletić i čestitao Dan policije svim policajkama i policajcima.

U Uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu uslijedila je svečana akademija za aktivne i umirovljene djelatnike policijske uprave. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici regionalne i lokalne samouprave te predstavnici institucija i udruga, s kojima Policijska uprava istarska već godinama uspješno surađuje na održavanju povoljnog stanja sigurnosti. Nakon odavanja počasti hrvatskim policajcima i braniteljima, prisutnima se obratio načelnik policijske uprave Alen Klabot koji je istaknuo prošlogodišnje izazove s kojima su se susretali djelatnici Policijske uprave istarske i koje su uspješno savladali.

"Sigurnost je bitna. Bitna je za naše građane i kvalitetu njihova života, bitna je za turiste i bitna je za daljnji razvoj naše zajednice. No, sigurnost ne dolazi sama po sebi. Ona je rezultat danonoćnog rada policijskih službenica i službenika, ali svih drugih djelatnika ove policijske uprave. Ona je rezultat predanosti, stručnosti i želje da se svaki pojedinac koji boravi u Istarskoj županiji osjeća zaštićeno", rekao je Klabot i napomenuo kako je policija ovdje da miran san omogući žiteljima Istre tijekom cijele godine istaknuvši kako je Policijska uprava istarska u prethodnoj godini postupala po više od 22.000 zaprimljenih dojava.

"Hvala vama koji ste odabrali ovaj naš policijski poziv i koji predano, profesionalno i požrtvovno dajete sebe za sigurnost naše zajednice. Odabrali ste biti nositelji sigurnosti i štititi slabije i na tome vam zahvaljujem. Neka vam Sveti Mihovil da snagu da svoj poziv i dalje obavljate plemenito i pravedno te da budete na ponos svojim obiteljima, građanima i svojoj Domovini", zaključio je Klabot čestitke djelatnicima povodom Dana policije pozvavši ih pritom da razvijaju dobar odnos s građanima i rade na tome da građani imaju povjerenje u njih kao pojedince i u policiju kao instituciju.

Svečana akademija završila je podjelom zahvalnica djelatnicima policijske uprave, koji su se u protekloj godini istaknuli svojim trudom i zalaganjem te koji su dali svoj doprinost održavanju povoljnog stanja sigurnosti na području Policijske uprave istarske.

Obilježavanje Dana policije nastavit će se i narednih dana pa će tako sutra djelatnici istarske policije pokazati svoje veliko srce u akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja je organizirana u prostorijama policijske uprave.

U četvrtak od 10 do 12 sati će se na Riječkom gatu održati Dan otvorenih vrata u kojem će građani će moći razgledati policijska plovila i opremu koju u svom radu koriste policijski službenici te saznati nešto više o policijskom pozivu, dok će na Karolini od 9 do 13 sati najspretniji policijski motociklisti sudjelovati na Memorijalu Šime Buzov, a za sve posjetitelje Policijska uprava istarska pripremiti će i info punkt prometne policije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter