aktivnosti na labinštini

Pješačenje i fešta na Skitači za Svjetski dan turizma

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Marko Gracin)

(Snimio Marko Gracin)


Turistička zajednica Grada Labina i Turistička zajednica općine Raša organiziraju u subotu, 28. rujna, na Skitači obilježavanje Svjetskog dana turizma. Na ovaj poseban dan slavi se ljepota putovanja, gostoprimstvo i bogata kulturna baština ovog kraja. Program započinje pješačenjem s početkom u 8.30 sati iz Labina. Okupljanje je na gradskom groblju u Labinu u 8.30 sati, a pješačenje traje četiri sata.

Za one koji ne žele pješačiti, organizirano je okupljanje na Skitači u 12.30 do 13 sati. Na Skitači će uz zvuke tradicionalne glazbe i plesova oživjeti duh prošlih vremena. Nastupit će RKUD "Rudar" Raša, koji će izvesti narodne plesove u autentičnim narodnim nošnjama, prikazujući bogatstvo kulturne baštine. Također moći će se kušati domaći specijalitet, uključujući tradicionalni grah i domaće kroštule.

U ponudi će biti i vino OPG-a Juričić, kozji sirevi OPG-a Dol, umaci Forto, a za zabavu je zadužen Endi Miletić na harmonici. U planinarskom domu osiguran je grah i jedno piće po simboličnoj cijeni od pet eura. Prijave se primaju na mail adresu: [email protected] ili na broj telefona 052 855560. Organizator obilježavanja Svjetskog dana turizma u Istri je Upravni odjel za turizam Istarske županije. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter