konzultacije s članovima mjesnih odbora

Nastavljene konzultacije oko kreiranja labinskog Proračuna 2025.

| Autor: Branko Biočić
(Foto Grad Labin)

(Foto Grad Labin)


Nastavljene su konzultacije s članovima mjesnih odbora oko prijedloga Proračuna za 2025. godinu te je održan sastanak s članovima MO-a Labin Donji. Uz gradonačelnika Valtera Glavičića, sastanku su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anita Blagonić i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Serđo Mandić te članovi Mjesnog odbora Nenad Boršić, Ifet Bešić i Nevenka Belušić, na čelu s predsjednikom Deanom Nestorovićem.

Nužni komunalni zahvati

Predstavnicima Mjesnog odbora Labin Donji, od kojih su tri prisutna člana također članovi Gradskog vijeća Grada Labina, predstavljeni su projekti koji su realizirani u protekloj godini, projekti koji su trenutno u fazi realizacije, kao i planovi za nadolazeće razdoblje.

S druge strane, članovi Mjesnog odbora Labin Donji iznijeli su neke od novih zahtjeva građana koje će u obliku prioritetne liste dostaviti u Grad Labin prije izrade novog proračuna. Neke od tema rasprave bili su komunalni zahvati na njihovom području, od čišćenja, košnje i održavanja zelenila te asfaltiranja. Tema razgovora bile su i prometna sigurnost i signalizacija u Rudarskoj ulici te u centru grada. Spomenuti su i veliki projekti, kao realizacija obnove spomenika Rudaru borcu, planovi sanacije Velikog rudarskog kupatila, a članovi MO izvješteni su kako se završava projektna dokumentacija za izvođenje energetske obnove zgrade RIŠ-a.

Veliki radovi kroz projekt Aglomeracije

Najavljeno je i da će projekt Aglomeracije imati veliki obuhvat radova na području ovog Mjesnog odbora što bi bilo dobro imati u vidu prilikom planova za asfaltiranje. Predsjednik Mjesnog odbora Dean Nestorović posebno je istaknuo projekt izgradnje drvarnica u Ulici Antona Selana i prenio pozitivne komentare sugrađana vezane uz taj projekt.

- Drago nam je da se projekt drvarnica realizirao. Do nas stižu same pohvale i pozitivni komentari. Stanari prenose svoje zahvale Gradu i jedva čekaju useliti u novi prostor pa mole nadležni odjel za čim bržu raspodjelu drvarnica građanima, rekao je Nestorović.

Ugodna i produktivna atmosfera na sastanku, uz pozitivne komentare sugrađana koje prenose svojim predstavnicima, ukazuju na dobru suradnju i komunikaciju između Grada Labina i Mjesnog odbora Labin Donji koju ćemo graditi i dalje, poručili su iz Grada Labina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter