povijesni dan u Svetom Petru i Poljanama

FOTO / Održana Tomosova karavana: Čak 120 zaljubljenika u kultne motocikle vozilo oko Učke

| Autor: Edi PRODAN
(Snimio Edi Prodan)

(Snimio Edi Prodan)


Veliki, povijesni dan u Svetom Petru i Poljanama - u nedjelju ujutro je na boćalištu istoimenog kluba na simboličan način s radom započeo klub Tomos pod Učkun koji okuplja zanesenjake motociklistima, proizvodima kultne tvornice iz Kopra čiji su dvokotači, dominantno mopedi, od šezdesetih pa do devedesetih godina prošlog stoljeća motorizirali dobar dio Slovenije i Hrvatske, kao i ostalih država s prostora bivše državne zajednice.

Brojni APN-i i drugi modeli na startu

Povod da svečanost početka rada bude baš u subotu 21. rujna bilo je okupljanje i start goleme karavane motociklista koji posjeduju neki od Tomosovih dvokotača. A okupio ih se uistinu golem broj jer je Sveti Petar bio doslovno preplavljen brojnim APN-ima kao i još nizom modela koji su izašli iz koparske tvornice u desetljećima u kojima je poslovala. Kako su nam istaknuli organizatori, stiglo je više od 120 motociklista.

(Snimio Edi Prodan)(Snimio Edi Prodan)

- Sretni smo i zadovoljni, očekivali smo veliki odaziv, a kako nas je još i vrijeme istinski pomazilo, čini nam se da su stigli svi koji su mogli. Posebno je velik broj gostiju iz Slovenije, iz skoro svih njihovih klubova s ovog graničnog prostora - od Škofija do Pivke, istaknuo nam je Robert Brumnjak, predsjednik kluba, koji je zajedno s Odićem Kalčićem i Frankom Uljanićem, i glavni organizator skupa, karavane Tomosa na putu oko Učke.

Od Sv. Petra se, naime, krenulo prema Poklonu pa do Dolenje Vasi, Boljuna i Boljunskog polja gdje je bio planiran ručak. Slijedili su Šušnjevica, Vozilići, Vidikovac Plomin, Brseč, Sveta Jelena i Mošćenička Draga, a svi koji su željeli uživati u razgledavanju Tomosovih rariteta, sjajno održavanih mopeda od kojih je nekima i više od pola stoljeća, zaputili su se do Ike gdje je u »Gloriji« bilo planirano i dvosatno zadržavanje, dok je od 18 sati započela i fešta uz druženje na prostoru BK Poljane.

(Snimio Edi Prodan)(Snimio Edi Prodan)

(Snimio Edi Prodan)(Snimio Edi Prodan)

Poklonio raritetnu Tomosovu trokolicu

Vratimo li se Odiću Kalčiću, totalnom oktanskom zanesenjaku koji je lani raritetnu, potpuno sređenu Tomosovu trokolicu darovao Kristijanu Zadelu iz Bača nedaleko Knežaka, inače člana Tomosovog kluba iz Pivke, u subotnje jutro stigao mu je i odgovor: U znak zahvalnosti za njegov silno vrijedni dar, ekipa iz Pivke mu je vratila beskrajno sređen, a zahvaljujući nekim elementima: od rasplinjača do ispuha - i poprilično ‘nabrijan’ crveni APN.

Bilo je ovo sjajno druženje od samog početka, odnosno bio je to golemi skup koji je okupio ljude sličnog svjetonazora i potpuno iste strasti.

(Snimio Edi Prodan)(Snimio Edi Prodan)

(Snimio Edi Prodan)(Snimio Edi Prodan)

(Snimio Edi Prodan)(Snimio Edi Prodan)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter