REAKCIJA IZ IDS-A

Butković se služi jeftinim politikanstvom: "Našu peticiju dosad je potisalo 3800 građana"

| Autor: Glas Istre
(Foto: IDS)

(Foto: IDS)


"Kada ćete ukinuti tunelarinu kroz Učku?", Dalibor Paus postavio je pitanje u Saboru na koje Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nije odgovorio već se služio jeftinim politikantstvom, a poručio je i kako se "Tunel Učka ne naplaćuje."

-Nije istina da nema tunelarine kroz Učku i nije istina kako je dio zatvorenog sustava, već je na njegovom kraju jer s druge strane Učke, prema Rijeci, nema autoputa. Sam Tunel Učka plaća se 4,60 eura za jedan prolazak, što je otprilike jednako cijeni na autocesti Rijeka-Zagreb do Vrbovskog.

Cijena naše "cestarine", ako tunelarinu kroz Učku tako nazovemo, deset je puta veća od cijene na autocesti Rijeka-Zagreb!“, poručio je Paus zaključivši kako to nije pravedno.

- Rješenja postoje i to ste pokazali na primjeru Krčkog mosta i tunelu Sveti Ilija koji je bio dio sustava Hrvatskih autocesta, a zatim je prešao u sustav Hrvatskih cesta, nakon čega je ukinuta tunelarina. Dakle, ukoliko uistinu postoji politička volja Vlade onda postoje i rješenja!“, zaključio je Paus.

Peticiju da Tunel Učka bude besplatan do sada je potpisalo više od 3800 građana. Peticiju pronađite na web stranici i društvenim mrežama IDS-a ili pristupite OVDJE.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter