POREČ LOVES BIKE

Besplatan najam bicikla za prvo izdanje porečke biciklijade

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto: Valamar Riviera)

(Foto: Valamar Riviera)


U Bike Centru Poreč, najvećem biciklističkom centru u Hrvatskoj koji je u sklopu hotela Parentino, porečki gradonačelnik Loris Peršurić i Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara, najavili su prvu biciklijadu »Poreč Loves Bike« koja će se održati u nedjelju, 22. rujna, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti diljem Europske unije, čime se obilježava Dan bez automobila.

Istra kao vodeća bike destinacija

- Istra i Poreč etablirali su se kao vodeća destinacije za bicikliste, a Bike Center Poreč je kruna naših zajedničkih napora da razvijemo kvalitetnu biciklističku infrastrukturu dostupnu svima. Ovaj centar pokazuje kako se projekti javnog i privatnog sektora mogu nadopuniti i stvoriti moderne sadržaje koji promiču zdrav životni stil i aktivni turizam. Ponosni smo što Poreč nudi ovakvu razinu usluge i infrastrukture za sve bicikliste, od rekreativaca do profesionalaca, čime dodatno obogaćujemo turističku ponudu našeg grada. Kroz sportsku zajednicu potičemo ljude ka zdravom životu i sportu i činjenica je da je u odnosu na broj stanovnika Poreč pri samom vrhu po broju sportaša i rekreativaca, u čemu biciklizam ima važnu ulogu. Što se tiče biciklijade »Poreč Loves Bike« postojat će dvije dionice, jedna od 30 kilometara i druga kraća od 15 kilometara, a onima što je i to puno, imat će u ponudi električni bicikl, rekao je gradonačelnik grada Poreča Loris Peršurić.

Vedran KoracaVedran Koraca

Istra se u posljednjih desetak godina isprofilirala kao vodeća bike destinacija u Hrvatskoj. Valamar, kao vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, zajedno sa svojim destinacijskim partnerima, već godinama aktivno sudjeluje u razvoju biciklističkog turizma u Istri te je u turističkom sektoru predvodnik u ulaganjima u ponudu Istre kao bike destinacije.

Samo na području Poreštine nalazi se više od 800 kilometara staza u kojima mogu uživati zaljubljenici u biciklizam.

- Valamar je posljednjih godina ulagao u izgradnju biciklističke infrastrukture i pokretanje specijaliziranih bike centara s kompletnom uslugom za bicikliste. Uz već ranije otvoren Bike Center Rabac, ove sezone smo otvorili Bike Center Poreč, najveći biciklistički centar u Hrvatskoj, koji se sastoji od zgrade Bike centra i tematskog biciklističkog parka s asfaltiranim ‘pump track’ poligonom na 566 četvornih metara i tematskom kružnom stazom za djecu. Korištenje staza otvoreno je široj javnosti i besplatno je za goste i lokalno stanovništvo. Bike Center Poreč smješten je na samom početku dobro poznate biciklističke staze Parenzana pored hotela Valamar Parentino 4*, a izgrađen je uz pomoć bespovratnih EU sredstava koji su u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijeljeni Imperial Rivieri kao članici Valamar grupe, rekao je Vedran Koraca iz Valamarovog odjela za marketing.

(Foto: Valamar Riviera)(Foto: Valamar Riviera)

Nadolazeća prva biciklijada »Poreč Loves Bike« bit će odlična prilika da ljubitelji vožnje na dva kotača uživaju u vožnji Parenzanom sa startom i ciljem u Bike Centru Poreč koji se već u prvoj sezoni pokazao kao izvrsno polazište za sve zaljubljenike u biciklizam, od obitelji s djecom i rekreativaca do profesionalnih biciklista.

Cjelogodišnja turistička ponuda

- Ova nam je sezona još jednom potvrdila koliko je važno dalje razvijati cjelogodišnju turističku ponudu, što podrazumijeva ulaganje u sadržaje koji će privući turiste i izvan ljetnih mjeseci. Cilj nam je da Bike Center Poreč, sa svojim sadržajima otvorenim široj javnosti, doprinese razvoju cjelogodišnjeg održivog turizma Poreštine i Istre, te da bude omiljena lokacija za sve ljubitelje biciklizma i outdoor aktivnosti, kako među našim gostima tako i među lokalnim stanovništvom, kazao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara.

Organizatori biciklijade su Grad Poreč, Turistička zajednica grada Poreča i Biciklistički klub Poreč, koji su za sve zaljubljenike u biciklizam pripremili dvije rute Parenzanom, dužine 15, odnosno 30 kilometara. Valamar će, kao pokrovitelj biciklijade, zainteresiranim sudionicima omogućiti besplatan najam raspoloživih mehaničkih MTB bicikala, uz prigodan popust za najam električnih bicikala, te sve sudionike na kraju vožnje počastiti ukusnim obrokom.

(Foto: Valamar Riviera)Loris Peršurić i Željko Kukurin

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter